20210202-175334-L-1920x1280we
Samira Nawa (R) var fortaler for en kønskommission under forhandlingerne ved sidste finanslov. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

R-profil genopliver forslag, der skal komme kønsdelt arbejdsmarked til livs

28. apr 2021, 06:00
Radikale forsøger nu at genoplive idéen om en kønskommission. Dansk Metal ser positivt på forslaget. Uddannelses- og forskningsminister er heller ikke afvisende.

Det danske arbejdsmarked er stærkt kønsopdelt. Sygeplejersker er ofte kvinder, mens håndværkerstillinger besættes af mænd.

LÆS OGSÅ: Slut med kvindefag og mandefag

Og det er et problem, når det danske samfund mangler både sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter såvel som elektrikere og IT-professionelle. 

Det vil Radikale Venstre nu gøre op med. Igen. Det skal ske gennem en såkaldt kønskommission, der skal finde årsagerne til den kønslige ulighed på arbejdsmarkedet og få flere mænd til at vælge 'kvindefag' og kvinder til at vælge 'mandefag'.

- Vi skal have et opgør med det kønsopdelte arbejdsmarked. Vi havde et forslag om en kønskommission med i finansloven sidste år. I kølvandet på den nuværende debat minder vi om vores forslag igen, siger De Radikales beskæftigelsesordfører Samira Nawa til A4 Arbejdsliv.

Kønsforskelle på dagsordenen i OK21 og på Christiansborg

Forskellene mellem mænd og kvinder på arbejdsmarkedet er blevet et hovedtema under dette års overenskomstforhandlinger. Og kravet om at skabe ligeløn har for nyligt spredt sig til Christiansborg, efter sygeplejerskene stemte nej til OK21 og nu har varslet strejke.

LÆS OGSÅ: Partier kræver opgør med omstridt reform: 'Det er altså ikke et ligestillingssyn, som vi deler her i 2021'

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S) har dog afvist at blande sig i offentligt ansattes løn og har i stedet fremhævet, at løngabet skal udlignes ved at sikre flere kvinder i den mandsdominerede private sektor og flere mænd i de kvindedominerede fag i den offentlige sektor. Det budskab gentog ministeren, da han var i samråd om ligeløn i marts 

En sådan bevægelse kunne også medvirke til at afhjælpe problemet med mangel på faglært arbejdskraft, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd anslår til løbe op i minus 100.000 faglærte i 2030, lyder det fra Dansk Erhverv, der tidligere har foreslået en lignende kommission.

- Det stærkt kønsopdelte arbejdsmarked kommer af, at vi har et meget skævt uddannelsessystem, der holder liv i outdatede kønsroller. Med en kønskommsion kan vi forhåbentligt komme frem til, hvilke barrierer i samfundet, der står i vejen for, at vi for eksempel ikke har flere kvindelige kodere og mandlige pædagoger, siger Samira Nawa (R) til A4 Overenskomst.

‘Det er en dagsorden, der interesserer os meget’

Hos Dansk Metal, der er en af de fagforeninger i landet, der mærker mest til den skæve kønsfordeling, ser man positivt på De Radikales forslag.   

- I Dansk Metal arbejder vi allerede med det som dagsorden, da netop de fag, som Dansk Metal repræsenterer, er kønsstereotype, skriver René Nielsen, der er næstformand hos Dansk Metal, i en mail til A4 Overenskomst.

Mens der er mangel på mange klassiske metalfagligheder som mekaniker, smed, svejser eller industritekniker, udgør kvinder kun cirka 2 procent af de unge, der er ved tage tage en metal-uddannelse. Dansk Metal vil dog ikke lægge sig fast på, om De Radikales forslag om at nedsætte en kommission, er det, der skal til.

- Det er en dagsorden, der interesserer os meget, da vi også gerne ser flere kvinder i metalfagene. Om det lige er en kønskommission, der er den rigtige ved jeg ikke, men vi er altid åbne for nye forslag, så vi kan få mere mangfoldighed og dermed flere faglærte, skriver René Nielsen.

‘Det kommer ikke til at trække ud i årevis’

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) deler også forståelsen af problemet.

- Vi ser stadig en stor skævhed i kønsfordelingen, når det kommer til de unges valg af en lang række uddannelser. Det bliver en skævhed, som forgrener sig langt ud i samfundet og på arbejdsmarkedet, skriver Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i en skriftligt svar til A4 Overenskomst og fortsætter: 

- Der findes ingen lette løsninger, men jeg er enig i, at der er brug for at dykke længere ned i problemstillingen. Hvordan man skal gøre det, må vi så tage en drøftelse af. Jeg er personligt optaget af, at vi finder konkrete løsninger, og at det ikke er noget, som kommer til at trække ud i årevis.

LÆS OGSÅ: Gymnasieelever protesterer: Er caféer vigtigere end uddannelse?

Tidligere har både Dansk Erhverv, Djøf og senest Akademikerne i marts været ude og støtte op om en kønskommission.