Formodet røver: Jeg forstår ingenting

17. aug 2008
Den første af de fem anholdte i forbindelse med millionkuppet i Brøndby, er blevet fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Glostrup. Han kaldte det meningsløst, da sigtelsen blev læst op.

Betjente med skudsikre veste og maskinpistoler holdt vagt ved retten i Glostrup, da den første af de fem anholdte i forbindelse med million-kuppet i Brøndby søndag blev fremstillet i grundlovsforhør.

Den 28-årige svensktalende mand af sydamerikansk afstamning blev ved med at ryste på hovedet under retsmødet.

Han er ligesom de fire andre sigtet for medvirken til groft væbnet røveri efter straffelovens paragraf 288 stk. 2, der kan give helt op til 10 års fængsel.

Da sigtelsen blev læst op, sagde han på svensk:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Det er meningsløst, jeg vil ikke høre det her.

Han var klædt i grå t-shirt og grå jeans og sorte sneakers. Grundlovsforhøret foregår for lukkede døre, men inden pressen blev smidt ud, blev han ved med at sige:

- Jeg forstår ingenting, jeg forstår ingenting.

Kuppet mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby er det næststørste i Danmarkshistorien med et udbytte på 60 millioner kroner.

Politiet har betegnet det som nøje planlagt med flere brande, der skulle aflede, afspærrede veje og partisansøm, der skulle punktere politiets biler.

Desuden blev personalet truet under røveriet, hvor gerningsmændene forsvandt i stjålne biler.

Under en større politiaktion lørdag aften klokken 18.30 blev fire mænd anholdt på Hotel Scandic i det indre København, mens en femte blev anholdt på en rasteplads. Fire af de anholdte er svenskere, mens den sidste er dansk statsborger.

Politiet forventer, at lave flere anholdelser i sagen.

faktaboks