Formodet boligfusker fanget efter to år

26. aug 2008
En kvinde, der ifølge politiet har hærget i København og har snydt en masse boligsøgende, er nu endelig fanget. I alt omhandler sagen knapt 50 tilfælde af svindleri, der samlet set når op på 350.000 kroner.

I to år har Midt- og Vestsjællands Politi ledt efter kvinden, der formentlig gang på gang snød boligsøgende i københavnsområdet.

Mandag blev hun så fundet på en københavneradresse hos en formodet kæreste.

- Hun har været på fri fod siden 2006, men nu lykkedes det. Vi har ikke kunne finde hende, fordi hun så så normal ud og har brugt falskt navn, siger Kim Lech, vicepolitikommisær ved lokalpolitiet i Karlslunde.

Hun så for normal ud

Kvinden er 160 centimeter høj, har for øjeblikket farvet håret mørkt og er småbuttet af bygning. Pånær en meget karakterisk kattetattovering, sneg hun sig derfor under radaren og var ikke før for nylig mistænkt i sagen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

I mens har hun ifølge politiet haft gang i omfattende boligfusk og har forfalsket papirer i form af lejekontrakter.

Svindleriet startede i 2006 og har fortsat op til nu. I perioden lejede hun boliger ud, hvorefter hun er stak af med indskuddet. Ofte var de ofrene for snyderiet studerende og unge, der var desperate efter et sted at bo, og i flere tilfælde smed en hel opsparing i den falske lejlighed.

- Hun har snydt især de unge, og det har været enormt hårdt for dem. Man skal virkelig sikre sig mod snyd, for hun er ikke den eneste, der render rundt og laver det her, siger Kim Lech.

Stil krav til udlejer

For at sikre sig bedst muligt mod boligfusk sørg altid for at spørge om legitimation, kontakt boligforeningen og tjek hvorvidt udlejeren bor på adressen og giv aldrig penge ud på forhånd. 

- Hvis en udlejer har et problem med, at du gerne sikre dig selv, har de nok ikke rent mel i posen. Folk, der ikke har noget at skjule, har heller ikke noget imod at oplyse disse ting, siger Kim Lech.

Men hvis det alligevel sker, at en lejer bliver snydt er der ikke ret meget at gøre. Pengene er som regel væk, og svindleren kan sjældent erstatte beløbet.

Kvinden blev i dag fremstillet i grundlovsforhør og er blevet varetægtsfængslet i fire uger.  Hun har erkendt alle tilfælde af snyderiet, der omfatter knap 50 sager til en værdi af 350.000 kroner.

Politiet mener, at årsagen til svindleriet er nemme penge, og vurderer, at hun nok kan risikere en straf på to-tre års fængsel alt afhængig af, hvad anklageren vil kræve.

faktaboks

Er du blevet snydt?

Kvinden er 28 og beskrives som 160 centimeter høj, buttet, har pt. mørk farvet år, og har en eller flere katte tattoveret på underarmen.

Politiet mener, at kvinden mest har været på spil i Herlev, på Amager og i Hundige, men hun kan også have fusket andre steder i københavnsområdet.

Hvis du mener at være blevet snydt af denne kvinde, henvend dig til Karlslunde Politi på 46351448