Sådan her så der torsdag eftermiddag ud på Islands Brygge i København, og dét syn vækker langt fra glæde fra Claus Oxfeldt, der er formand for Politiforbundet. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Politiformand raser: "Jeg er dybt rystet og enormt skuffet"

23. apr, 18:34
Forbundsformand for Politiforbundet raser over, at der tilsyneladende sidder masser af københavnere tæt sammen på Islands Brygge og nyder promenadelivet. Han får opbakning af De Konservatives Søren Pape Poulsen.

Det danske forårsvejr viser sig i disse dage fra sin fineste side med temperaturer, der nogle steder er oppe og kysse et sommerligt niveau.

LÆS OGSÅ: Hestevogn i ulykke: Lægehelikopter er landet

Den lysende blå himmel og den skinnende sol har det med at lokke os ud i det fri, hvor det dog stadigvæk gælder om at holde god afstand, hvis man vil leve op til myndighedernes opfordringer, der skal mindske risikoen for coronasmitte.

Det tyder dog på, at flere af de solhungrende københavnere har svedt dét budskab ud. Torsdag eftermiddag var Islands Brygge, der med sit havnebad og levende promenadeliv er et populært samlingssted for byens borgere, forvandlet til et fluepapir af mennesker, hvis man skal tro Claus Oxfeldt, der er forbundsformanden i Politiforbundet.

Formanden skriver på sin Twitter-profil, at han tidligere i dag har set, at reglerne om afstand ikke blev overholdt af solslikkene og sociale københavnere på Kalvebod Brygge og Islands Brygge.

”Hvad sker der dog med jer, københavnere? Begge steder -RENT FLUEPAPIR”, skriver han på det sociale medie.

Claus Oxfeldt skriver, at han er ”dybt rystet og enormt skuffet” i sin besked, der også har fået Søren Pape Poulsen, partiformand for De Konservative, til tasterne.

"Stram op folkens. Jeg ønsker at vi får åbnet mest muligt men den adfærd som Politiforbundets formand beskriver kan forsinke det. Så alle jer der klumper sammen - stop det og respekter retningslinjerne", skriver partiformanden. 

At holde afstand er ét af de de i alt fem råd, som Sundhedsstyrelsen har delt i forsøget på at mindske smittespredning af COVID-19. Der er af Sundhedsministeriet indført et forbud mod forsamlinger på over ti personer. Dette forbud er blevet forlænget fra den 18. april til den 11. maj.