Formænd i opråb: Udbetal de sidste feriepenge i januar

Peter_J__rgensen_formand_for_Vagt-_og_Sikkerhedsfunktion__rernes_Fagforening_og_John_Nielsen_formand_for_Serviceforbundet
Peter Jørgensen (tv), formand for Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening og John Nielsen, formand for Serviceforbundet
12. okt. 2020 11.13
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

RIGTIG MANGE mennesker har mistet deres job på grund af covid-19, blandt andet sikkerhedsvagterne i lufthavnene. Uden deres normale løn har de færre penge mellem hænderne, så de indefrosne feriepenge falder på et tørt sted.

LÆS OGSÅ: Flertal: Frigiv alle indefrosne feriepenge

En udbetaling i januar er af flere grunde en god idé. Dels kan beregningen af det endelige beløb blive mere præcist, når året er afsluttet, dels vil opsigelsesperioden være udløbet eller være tæt på udløb for mange af de opsagte, dels er januar en god forbrugsmåned, fordi der er udsalg.

LÆS OGSÅ: Feriepenge - skal, skal ikke?

Så kære regering. Der er ikke så meget at betænke sig på. Vedtag at frigive de sidste to ugers indefrosne feriepenge nu. Så ved lønmodtagerne besked, og de kan se frem til en håndsrækning i januar, hvor kassebeholdningen hos de fleste er lav efter julen.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].