Silkeborg-iværksætteren stoppede i Folketinget tilbage i juni, og en måned senere forlod han også Alternativet. Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix

Forlod Alternativet: Nu starter han nyt parti

2. jan, 15:17
Iværksætteren og det tidligere folketingsmedlem går helt nye veje med et parti, der vil afskaffe den nuværende statsministerpost

Det tidligere folketingsmedlem for Alternativet og nuværende iværksætter René Gade stifter et nyt politisk parti. Det afslører han overfor Midtjyllands Avis.

René Gade lancerer den endelige plan den 20. marts, hvor han også afslører, hvem han etablerer partiet med.

- Her fortæller jeg også, hvad partiet skal hedde, konstaterer René Gade.

LÆS OGSÅ: Jobcentrets råd til ledige Pia - Gå på efterløn

Silkeborg-iværksætteren stoppede i Folketinget tilbage i juni, og en måned senere forlod han også Alternativet. Det gjorde han med egne ord for at blive »iltet«, men nu er han klar til nyt politisk arbejde.

- Siden jeg gik af som gruppeformand i december 2018 hos mit gamle parti, har jeg startet et par små virksomheder og haft masser af samtaler med partnere. I den periode har jeg erkendt, at alt, jeg har haft fingrene nede i, er endt med at blive meget politisk.

- Det har jeg tænkt over i nogen tid og drøftet med de partnere, som skulle investere i virksomhederne. Mange ville gerne være med til at lave en impact-virksomhed, altså en virksomhed, hvor man er med til at forandre noget væsentligt i verden. I starten af december tog jeg beslutningen om, at jeg var blevet iltet udenfor politik og var klar til at skabe et nyt parti. Derfor har jeg taget de første skridt og meldt det nye parti til Indenrigsministeriet, forklarer René Gade til Midtjyllands Avis.

LÆS OGSÅ: Profil forlader Venstre

Det kommende parti vil gå helt nye veje i forhold til valget af statsministeren.

- Partiet vil til enhver tid sige, at statsministeren skal vælges i Danmark, men det skal være en ikke-politiker, som man tager ind udefra, og som ikke er engageret i et parti. Det skal være en dygtig og erfaren leder. Det er meget atypisk i forhold til det, vi gør i dag, siger René Gade, der ser frem til den 20. marts, hvor alle detaljer kommer på bordet.