Forfatter: Mary har svigtet Frederik og folket

29. jul 2008
Hård kritik af kronprinsesse Mary fra forfatter og kongehusekspert Trine Villemann.

Hvis ikke kronprinsesse Mary får gjort hendes husbond mand nok til at beside posten som konge, så vil den nuværende royale familie ikke regere efter denne generation, lyder det fra den royale reporter og forfatter bag bog om kongehuset, Trine Villemann i et interview med Nine's 'A Current Affair'.

Under interviewet, der falder, netop som bogen om kongehuset bliver udgivet i England, retter forfatteren en skarp kritik mod kronprinsessen, som hun ikke mener, har ydet en særlig god indsats indtil videre.

- At være kronprinsesse betyder, at du skal gøre en konge ud af din mand og det er Marys primære funktion... hvis hun ikke kan samle stumperne af hendes mand og gøre ham til en konge, så vil hendes søn aldrig blive konge af Danmark, siger Trine Villemann, som desuden nævner, at Frederik stadig er ekstremt nervøs over at skulle blive konge en dag.

Mary kan ikke røre folket

Her stopper kritikken ikke. Forfatteren fortæller også, at kronprinsessen heller ikke har formået at vinde danskernes hjerter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Det der er sket, er, at Mary arbejder så hårdt for at blive den perfekte prinsesse, at hun ikke kan røre folket, hun kan ikke kommunikere med os danskere, siger hun.

Ifølge Trine Villemann handler det om, at Mary ikke vil eller kan forlade sin 'tryghedszone'.

- Nutidens monarki handler ikke bare om at møde op og se godt ud. I dag handler monarki om at vinde det folkets respekt.

Skal finde gnisten

Forfatteren understreger dog, at Mary sagtens kan klare det, hvis hun bare finder gnisten fra den australske pige, som hun engang var.

Hun tilføjer desuden, at danskerne virkelig håber, at det lykkes kronprinsessen at klare sit 'job' godt, fordi vi er klar over, at kongehuset afhænger af det.

faktaboks