20181021-181419-2-1920x1078we
'Det vigtigste for os er egentlig ikke, om der er stigning eller ej, men at det er et problem for vores medlemmer,' lyder det fra FOA. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Forbund oplever stigning i sexchikanesager: 'Et stort problem'

10. sep 2020, 15:01
Vi er langt fra at kunne kalde sexchikane et fortidslevn. Flere forbund oplever en stigning i antallet af sager om uønsket seksuel opmærksomhed. MeeToo eller ej kræver problemet opmærksomhed, mener FOA.

Uønsket seksuel opmærksomhed er stadig et problem på danske arbejdspladser. Det viser en rundspørge til et udvalg af fagforbund.

Flere bekræfter således over for A4 Arbejdsliv, at de er nødt til at have stor bevågenhed omkring problemet, der siden MeToo-bevægelsen har fået tiltrængt opmærksomhed.

LÆS OGSÅ: Freelancere og praktikanter bliver oftere krænket: De er lette ofre

Slemt står det til hos HK, der Ifølge HK Privatbladet, siden den 1. januar 2019 har oprettet 17 sager om seksuel chikane. Det står i modsætning til tidligere, hvor man årligt behandlede 1-2 sager i forbundet.

Et af de forbund, der også oplever en stigning i antallet af tilfælde, hvor medlemmer har oplevet seksuel chikane, er FOA. Her er det, ifølge en undersøgelse fra 2019, 15 procent af medlemmerne, der har været udsat for seksuel chikane. Det er en stigning på 3 procent siden 2017.

Vi oplever, at mange arbejdspladser har politikker omkring eksempelvis voldsforebyggelse. Det kniber til gengæld med politikker omkring seksuel chikane
Hvem er Charlotte Bredal, chefkonsulent for arbejdsmiljø hos FOA

- Det er et stort problem, og det er noget, vi har stor fokus på. Om stigningen hænger sammen med MeToo, det ved vi ikke med sikkerhed. Men vi ser det hver gang, der sættes fokus på emnet. Så er der flere, der tager det op, fordi de får et sprog for det og får øje på handlemuligheder, siger Charlotte Bredal, der er chefkonsulent for arbejdsmiljø hos FOA.

Flere råber op

Hun understreger, at det ikke er stigningen, der bekymrer forbundet mest.

- Det vigtigste for os er egentlig ikke, om der er stigning eller ej, men at det er et problem for vores medlemmer. Vores holdning er, at det skal bekæmpes og forebygges uanset hvad, siger hun.

Forbundet oplever, at det særligt er medlemmer i social- og sundhedssektoren, der oplever problemet, fordi det ofte er borgere, der udsætter medlemmerne for seksuel chikane.

Men selvom stigningen kan tyde på, at flere råber op om negative oplevelser, ligger der stadigvæk et arbejde med at gøre emnet mere transparent, mener chefkonsulenten.

- Der er stadig en udfordring i forhold til at bekæmpe tabuet – helt klart. Vi har derfor også været med til at igangsætte forskning på området, ligesom vi, sammen med arbejdsgiverne, har udarbejdet materiale, som man kan bruge på arbejdspladserne til at blive klogere på, hvordan man nemmere tager snakken og diskussionen om det her, siger Charlotte Bredal.

Politikker på området

Diskussionen tager man også hos 3F, hvor man, ifølge Søren Heisel, der er forbundssekretær, opererer med 'mørketal' på området.

- Der er mørketal på det her område, så det er svært at vide, hvor slemt det står til. Men vi har hele tiden fokus på det, fordi det får store konsekvenser for ofrene, og fordi der er rigtig meget at arbejde med, siger han.

Han understreger, at det er 3Fs ønske, at man gør det lovpligtigt for arbejdspladser at have politikker på området.

- Det må være et minimum, at man fra ledelsens side sætter sig ned og udarbejder nogle politikker, som er til at forstå. Vi ønsker sådan set, at virksomhederne har et objektivt ansvar. En egentlig lov, der kræver, at politikkerne findes, siger Søren Heisel.

Det anerkender Charlotte Bredal fra FOA, hvor politikker også står højt på listen over tiltag.

LÆS OGSÅ: Dansk skuespiller krænket og udskammet: 'Du tog ham jo selv med hjem'

- Vi oplever, at mange arbejdspladser har politikker omkring eksempelvis voldsforebyggelse. Det kniber til gengæld med politikker omkring seksuel chikane. Det kan skyldes, at det er svært at formulere den slags politikker – og at håndtere det. Derfor er det vigtigt, at man får konkret hjælp til håndtering og forebyggelse i praksis, siger hun.

Det siger loven om sexchikane på arbejdspladsen

Seksuel chikane er ulovligt. Så simpelt kan det siges. Alligevel er det ikke så simpelt i praksis. Her er, hvad loven siger om det.

I den danske lovgivning kan man finde svar i Ligebehandlingsloven, hvor det i paragraf 1, stk. 6 fremgår, at ’der foreligger sexchikane, når der udvises enhver form for uønsket verbal, ikkeverbal eller fysisk adfærd med seksuelle undertoner med det formål eller den virkning at krænke en persons værdighed, navnlig ved at skabe et truende, fjendtligt, nedværdigende, ydmygende eller ubehageligt klima’.

Læser man stk. 4, vil man læse, at ’chikane som defineret i stk. 5 og sexchikane som defineret i stk. 6 betragtes som forskelsbehandling på grund af køn og er derfor forbudt. En persons afvisning af eller indvilligelse i en sådan adfærd må ikke anvendes som begrundelse for en beslutning, der vedrører den pågældende’. Med andre ord er det altså forbudt.

Også Arbejdsmiljøloven udstikker retningslinjer på området. Her fremgår det af bekendtgørelse om arbejdets udførelse, at det skal sikres, at arbejdet ikke medfører risiko for fysisk eller psykisk helbredsforringelse som følge af mobning, herunder seksuel chikane.

Kilde: Ligebehandlingsloven, Arbejdsmiljøloven og Dansk Industri.