Forbrugerrådet: Stop det øjeblikkeligt!

15. nov 2009
Forbrugerrådet opfordrer Fødevarekontrollen til at kontrollere Haribofabrikken for at vurdere, om de farlige slikposer skal fjernes fra butikkerne.

Forbrugerrådet er rystet over Avisen.dk's afsløring af træstykker i Haribos slikposer.

”Haribo må øjeblikkeligt få det stoppet og sammen med Fødevarestyrelsen vurdere, om produktionen skal stoppes og om poserne skal trækkes ud fra markedet, ” opfordrer Camilla Udsen, fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet.

Fødevarestyrelsen, der har ansvar for at føre tilsyn med slikfabrikken, siger, at Haribo burde have henvendt sig for at oplyse om sikkerhedsbristet.

Ønsker oplysning

”Træsplinter bør bestemt ikke kunne findes i fødevarer - især ikke i børneslikposer, og vi ville gerne være oplyst om det. Men umiddelbart vil jeg ikke skønne, at det er skadeligt eller farligt,” siger Mogens Pedersen, der er tilsynsførende i Fødevareregion Øst.

Derfor mener han heller ikke at der er grund at aflægge fabrikken et kontrolbesøg. Han siger, at han vil ringe eller sende en e-mail til fabrikken for at høre, hvor udbredt problemet er.

"Utilstrækkeligt"

Men det er langt fra tilstrækkeligt, mener Camilla Udsen, Forbrugerrådet.

”Når det kan udgøre en fare for børnene, så må Fødevarestyrelsens tilsynsførende omgående aflægge Haribo et besøg,” siger hun.

Hun siger, at Haribo på eget initiativ burde have kontaktet styrelsen for at orientere om sikkerhedsbristet.