Forældre i København må til lommerne

20. sep 2008
Det bliver 2.244 kroner dyrere om året at få passet sint barn i København, efter at aftalen om næste års budget faldt på plads på Københavns Rådhus.

Prisen på børnehavepladser, fritidshjemspladser og klubpladser stiger, mens prisen på en vuggestueplads bliver sat ned, skriver Politiken.dk.

Ifølge Børne- og Ungdomsforvaltningen må de københavnske forældre af med 187 kroner ekstra om måneden, svarende til 2.244 kroner mere om året, for at få passet deres børn i døgninstitutioner.

Budgetaftalen er indgået mellem overborgmester Ritt Bjerregaard (S) og de borgerlige partier. Ritt Bjerregaard ville dog ikke på fredagens pressemøde tage ansvar for prisstigningen.

"Bo Asmus Kjeldgaard og hans forvaltning har selv forslået en prisstigning, så det har vi faktisk ikke så meget med at gøre," sagde hun.

Men det mener børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) er usandt.

"Vi har ikke besluttet nogen takststigninger i udvalget. Det er forkert. Det har vi aldrig besluttet. Vi har sendt en masse spareforslag videre til budgetforhandlingerne, men ikke taget stilling til dem hver især," siger han.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her