Forældre

7. aug 2009

Hvis dit barn er under 18 år og får et job, har du som forælder en stor del af ansvaret for, at dit barn bliver behandlet ordentligt og ikke bliver sat til arbejde, der bryder reglerne for ungdomsarbejde.

Først og fremmest må dit barn ikke lave lønarbejde, hvis han/hun er under 13 år, medmindre det handler om at hjælpe i familiens virksomhed eller lignende, hvor der ikke er andre ansatte. Går dit barn stadig i skole eller er under 15 år, har du pligt til at kende til arbejdsmiljøet og sikre dig, at dit barns arbejde ikke er farligt.

Hvis dit barn arbejder mere end otte timer om ugen, har han/hun krav på en ansættelseskontrakt, og den anbefaler LO, at du som myndig værge skriver under på.

De fleste typer fritidsjob er på områder, hvor der er tegnet overenskomster , og her er det også aftalt, hvad lønnen skal være for unge under 18 år. Som forælder bør du også være opmærksom på, om dit barn får den løn, han/hun har krav på, og også om arbejdstiden lever op til de regler for arbejdstid [link], der er for unge.

Hvis du vil være helt sikker, kan du kontakte LO’s Jobpatrulje, eller fagforeningen, der dækker det område, dit barn arbejder indenfor.

Du kan også ringe til LO’s Hotline på tlf. nr. 80 24 10 10, hvor du kan få svar på spørgsmål vedrørende dit barns arbejde.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her