Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen blev valgt ind i Folketinget ved valget i juni. Foto: Steen Brogaard/Folketinget

MF'er nægter at betale bøde: "Jeg lader mig sgu ikke tryne"

10. jan 2020, 18:11
Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen nægter at betale regning for ulovligt ophængte valgplakater.

En tvist om ophængning er valgplakater i forbindelse med folketingsvalget i juni kan meget vel ende med en retssag, skriver TV2 Østjylland.

LÆS OGSÅ: Forældre tiltalt: Spædbarn tæsket ihjel

Det er Lars Boje Mathiesen, Nye Borgerlige, som nægter at betale for, at Aarhus Kommune har pillet hans ulovligt ophængte valgplakater op.

Lars Boje Mathiesen er med på, at han skal betale bøder for plakater der er ophængt ulovligt, og som er til fare for trafikken, men han mener ikke, at det er helt fair at pille hans plakaterne ned. De hang fem-ti centimeter for lavt, og var ifølge ham ikke til fare for trafikken.

Desuden siger han til tv-stationen, at han ikke blev advaret om nedtagningen af kommunen.

- Kommunen skal advisere os, og så har vi 24 timer til at fjerne plakaten eller hænge den lovligt op. Hvis vi ikke gør det, så må de tage dem ned og sende en regning. Men jeg har ikke fået nogen advisering, siger Lars Boje Mathiesen og tilføjer, at det er blevet en principsag for ham.

LÆS OGSÅ: Stod bag legendarisk butik: Nu er han død

- Jeg synes, de prøver at tryne os. Jeg vil ikke behandles dårligere, bare fordi jeg er gået ind i politik, siger han til tv-stationen.

Ifølge Lars Boje Mathiesen lød regningen på 3.000 kroner, men efter det, som Lars Boje Mathiesen i et Facebook-opslag kalder trusler fra Aarhus Kommune om inkasso, foged osv., er beløbet nu på 6.000 kroner.

Aarhus Kommune pillede cirka 1.000 valgplakater ned og har efterfølgende sendt regningen videre til politikerne og partierne. Ifølge TV2 Østjylland mangler et parti og to enkeltkandidater fortsat at betale regningen.

LÆS OGSÅ: EL-profil har fået nok af jobcentrene: - Luk dem