Fogh vil have SF med på Eurovognen

4. nov 2008
Statsministeren, Anders Fogh Rasmussen, lægger på tirsdagens pressemøde vægt på, at SF bakker op om en folkeafstemning om euroen.

Den internationale økonomiske krise, gør det endnu mere vigtigt, at forbeholdet omkring euroen kommer til folkeafstemning, det understregede statsministeren, Anders Fogh Rasmussen, på tirsdagen pressemøde.

"Netop på grund af den uro der hersker på finansmarkedet, lægger jeg vægt på, at vi får et bredt flertal i Folketinget bag beslutningen om en folkeafstemning om euroen," siger Anders Fogh Rasmussen.

SF kan således se frem til at blive indbudt til indledende forhandlinger om grundlaget for en folkeafstemning, men SF's gruppeformand Ole Sohn er langt fra imponeret af statsministerens invitation.

"Naturligvis vil vi tage imod invitationen, men vi vil ikke være med til at tage fokus fra de indenrigspolitiske problemer, som regeringen står midt i. Der er ingen grund til at tale euro lige nu" siger Ole Sohn til Nyhedsbureauet Newspaq.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

De problemer, Ole Sohn mener Anders Fogh Ramussen forsøger at undslippe, er den modvind, der blæser om regeringen i forbindelse med politireformen og den mislykkedes reform på dagpengeområdet.

På dagens pressemøde i Statsministeriet lovede statsministeren desuden, at han ikke vil forlade danske politik, før han har mistet vælgernes opbakning.

"Danmark er ingen andedam, men et stort åbent hav, og jeg sejler derudaf," lød statsministerens kommentar til Dansk Folkepartis krav om en garanti for, at han genopstiller som statsminister til næste valg.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har lovet at bringe de fire danske EU-forbehold til afstemning i denne valgperiode, det kan man læse i VK's regeringsgrundlag.

Euroen er nok det mest omdiskuterede forbehold, og den stadige usikkerhed om Lissabon-traktaten, der blev nedstemt i Irland, kommer ikke til at påvirke en dansk folkeafstemning om euroen.

-Newspaq

faktaboks