Fogh regner med fortsat godt forhold til USA

4. nov 2008
Uanset hvem af de to præsidentkandidater, der vinder valget i USA, så regner statsministeren med, at det gode forhold til USA kan fortsætte.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) regner bestemt med, at det gode forhold mellem Danmark og USA, som han har været med til at opbygge under George W. Bush, kan fortsætte uanset om det er Barack Obama eller John McCain, der sætter sig i kontorstolen i Det Ovale Værelse.

"Uanset hvem af de to, det bliver, ser jeg frem til et godt samarbejde og en fortsættelse af det gode samarbejde mellem Danmark og USA," sagde Fogh på sit ugentlige pressemøde i spejlsalen i Statsministeriet.

Han vil dog ikke kommentere på, hvem han helst så vinde, men sagde at den nye præsident har flere store udfordringer foran sig.

Her pegede Fogh på finanskrisen på den første og største opgave, derudover håbede den danske statsminister, at USA's næste præsident ville sætte fokus på klimaet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Han skal sætte klimaet på dagsorden og meget tidligt få sin administration til at træffe beslutninger frem mod klimatopmødet i København i 2009," lød det opfordrende fra Fogh.

Barack Obama har bl.a. sagt, at han vil skære USAs CO2-udledning med 80 pct., mens John McCain mener, USA kan nøjes med at skærer 60 pct. i udledningen.

-Newspaq

faktaboks