Fogh: Lene og jeg er et stærkt par.

10. sep 2008
Anders Fogh Rasmussen har masser af roser til sin fremtidige vicestatsminister, Lene Espersen.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) præsenterede onsdag formiddag fire konservative ministre i nye roller for dronningen.

"Jeg og Lene Espersen kommer til at udgøre et rigtigt stærkt par, som oppositionen har grund til at være bange for," sagde Fogh på Amalienborg Slotsplads og fortsatte:

"Jeg opfatter det som en styrke, at vi nu udgør et par, som repræsenterer både erfaring og fornyelse," sagde statsministeren.

Den nye vicestatsminister og økonomi- og erhvervsminister, Lene Espersen, forklarede skiftet fra justitsministerposten med, at det er rigtigt sundt at prøve noget nyt.

"Jeg har oplevet meget spændende i mit hidtidige ministerium. Men jeg tror, det er sundt i min nye rolle, at jeg arbejder med lidt større politikområder, hvor det handler om at sikre den økonomiske vækst," sagde Lene Espersen.

Hun afviste alle spekulationer om, at hun skulle have kig på statsministerposten.

"Det er at drive dansk politik ud i amerikanske tilstande. Bendt Bendtsen har gennemført et flot generationsskifte, og taget pressen med bukserne nede. Jeg har det fint med den rolle, jeg nu har fået," sagde Lene Espersen.

Statsministeren præsenterede den nye kulturminister, tidligere transportminister Carina Christensen, som "en meget engageret og levende politiker, som kan omstille sig til nye situationer."

Selv sagde den nye kulturminister, at Kulturministeriet altid har været hendes drømmeministerium.

"Jeg har altid været misundelig på Brian og har arbejdet med området i mine første fire år i Folketinget. Det er et fantastisk ministerium, hvor det drejer sig om at skabe glæde i folks hverdag," sagde Carina Christensen.

Den nye transportminister, Lars Barfoed, der blev afsat som familie og forbrugerminister for knap to år siden, erklærede sig glad for at være tilbage på ministerholdet.

Brian Mikkelsen, der afløste Lene Espersen som justitsminister, kaldte sin forgænger for den bedste justitsminister i mange år. Han lovede ydmygt at sætte sig ind i stoffet og at sikre en konsekvent retspolitik, hvor folk kan gå i fred på gaden.

"Jeg må prøve at gøre det bedre end Lene. Det bliver svært, men det kan nok lade sig gøre," sagde Brian Mikkelsen.

Rokaden var forbeholdt konservative ministre. Det forklarede statsministeren med, at han tidligere har foretaget de rokeringer blandt Venstre-ministrene, han fandt påkrævet.

Den udskældte integrationsminister, Birthe Rønn Hornbech, er ellers dømt ude i flere meningsmålinger.

"Men meningsmålinger afgør intet, når jeg udnævner eller afskediger ministre. Integrationsministeren er i fuld gang med at overveje, hvordan vi skal stille os i forhold til dommen ved EF-domstolen. Jeg har fuld tillid til, at Birthe Rønn Hornbech kan klare den opgave," sagde statsministeren.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her