Foto: Privat

Førtidspensionist: Stop med at gøre os til biler og maskiner!

28. sep 2019

Jeg er et menneske med følelser, selvom jeg er på førtidspension.

Jeg har IKKE bedt om at få en blodprop under fødslen og senere hen få en psykisk lidelse, som gør, at jeg bliver nødt til at få førtidspension i stedet for at have et ordinært arbejde.

Ligeså tror jeg, at mange på kontanthjælp og integrationsydelse er trætte af at blive stemplet som dovne og uduelige mennesker.

Igen og igen bliver folk -som jeg - beskrevet som en maskine eller et køretøj. Så sent som den 26. september har A4 Nu en artikel, hvor overskriften er således: 'Enhedslisten: Syge skal ikke parkeres i kontanthjælpssystemet'.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Det er ligesom pressen, politikere og i det hele taget vores medmennesker glemmer, at vi personer på diverse ydelser - som f.eks. førtidspension, kontanthjælpsydelse og integrationsydelse - er blevet til maskiner/køretøj og ikke kan tænke og ikke har følelser.

Hver gang, at jeg får at vide i pressen af bl.a. politikere, at jeg er parkeret på en ydelse – i mit tilfælde førtidspension – så får jeg den følelse af, at jeg bliver ydmyget.

Jeg har snakket med andre om det med at få vide, at de er parkerede på enten førtidspension eller kontanthjælp. De siger også, at de føler sig ydmyget og stemplet. Vi mennesker, som er på ydelser som førtidspension, kontanthjælpsydelse eller integrationsydelse, har altså følelser.

Så kære presse, politikere og medmennesker:

Vil I ikke lade være med at gøre os til biler eller maskiner. Ja, vi er på offentlig ydelser, men vi er IKKE parkerede på ydelser.

Jeg har heller ikke læst, at pressen, politikere eller andre af vores medmennesker omtaler folk på folkepension som maskiner eller biler ved at sige, at de er parkeret på folkepension. Så giv os lov til at være mennesker, der både kan tænke og føle!