Førtidspensionist: Psykisk syge er ikke en skid værd i forhold til kræftpatienter

29. okt 2019

FØRST VIL JEG SIGE stort tillykke til ”Knæk Cancer”, som har indsamlet over 145 mio. kr. lørdag den 26. oktober. Og ja, kræft kan være, og for mange er det, en dødelig sygdom, når de rammes af forskellige former for kræft.

LÆS OGSÅ: Mennesker med handicap bliver set ned på som undermennesker!

Men det er psykisk sygdom desværre også. Og jeg vil endda påstå, at det kan ramme flere mennesker end ved at have kræft. Lad mig forklare det. Vi har desværre læst eller hørt om mord begået af personer, som i psykotiske tilstande har begået mord eller lavet alvorlige skader mod andre mennesker. På TV2’s hjemmeside den 25. april i år kan vi læse og høre dette:

”Tre ud af fire kriminelle med en behandlingsdom har ikke fået en tilstrækkelig psykiatrisk behandling op til, at de har begået eksempelvis drab, drabsforsøg, vold eller voldtægter (…) Det er den hidtil største undersøgelse af området nogensinde. Og konklusionen er klar: I 74 procent af de undersøgte tilfælde har de psykiatriske patienter fået "en utilstrækkelig behandling" i tiden op til, at de begik kriminalitet. Blandt andet kunne 11 ud af 13 drab og drabsforsøg muligvis være undgået, lyder det. Eksperter, TV 2 har talt med, kalder fundene i rapporten 'markante'.”

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

LÆS OGSÅ: SosuGitte tævet med jernspyd psykisk syg pige kan ikke betale erstatning

Når vi nu kan læse, at der begås drab, drabsforsøg, vold og voldtægter af de psykisk syge personer, så går det ikke kun ud over den psykisk syge person og modparten. Men det går også ud over de pårørende til de psykisk syge samt pårørende til de personer, som er blevet angrebet. Og det er derfor jeg siger, at det rammer flere personer end ved at have kræft.

DESVÆRRE ER PSYKIATRIEN stadig underprioriteret og med den artikel, som TV2 bragte d. 25. april i år, så forstår jeg IKKE, hvorfor TV2 eller DR ej vil lave en indsamling til psykiatrien? For vi kan jo se, at TV2 kan samle ind til kræft. Vi må huske på, at kræftområdet er på finansloven, mens det psykiatriske område mere eller mindre må klare sig via satspuljemidler!

Allerede i 2013 henvendte jeg mig – både til TV2 og til DR – for at spørge, om de ikke vil lave indsamling til bedre oplysning og til bedre behandling til de psykisk syge og deres pårørende. Men nej. DR svarede ikke tilbage, mens TV2 afviste at lave en indsamling.

LÆS OGSÅ: Regeringen beskyldes for at svigte psykisk syge: "Tusindvis af unge får ikke en chance"

Så jeg må altså konkludere, at det (åbenbart) er bedre at have kræft - for der er der jo landsdækkende indsamling og den sygdom er på finansloven – end at have psykisk sygdom - hvor man IKKE vil lave landsdækkende indsamling, samt at den IKKE er på finansloven.

Groft sagt, så er de psykiske syge ikke en skid værd i forhold til kræftpatienter!