20200826104036354_1000
Der er fundet smitte med covid-19 på endnu en minkfarm i Nordjylland. Det oplyser Fødevarestyrelsen fredag den 14. august 2020 (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Coronavirus igen fundet på minkfarm

26. aug 2020, 11:56
For femte gang er der fundet coronavirus på en minkfarm i Nordjylland. Der indføres restriktioner.

Fødevarestyrelsen har fundet coronavirus på endnu en minkfarm i Nordjylland.

Det er femte minkfarm, hvor virusset er registreret. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Den positive test er fundet, fordi alle minkfarme i Danmark løbende skal indsende døde mink, som så bliver testet for coronavirus.

Det seneste tilfælde er registreret i Hjørring Kommune, efter at en minkavler havde indsendt prøver fra fire forskellige besætninger, hvoraf den ene var ramt af virusset.

Den ramte minkfarm bliver nu underlagt skærpede restriktioner for at begrænse risikoen for smitte. Minkavleren behøver ikke at aflive minkene.

De tre øvrige besætninger vil også være underlagt restriktioner for at undgå smitte.

- Skærpede restriktioner betyder blandt andet, at alle, der kommer på minkfarmen, skal bære særligt beskyttelsesudstyr, gå i bad og vaske sit tøj, efter at de har været inde i farmen, siger beredskabschef Nikolas Hove Kühn fra Fødevarestyrelsen.

- For den smittede besætning kræver vi endvidere, at indhegningen bliver grundigt efterset, og at der dagligt holdes mandtal over minkene, siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge ny forskning kan virusset sprede sig fra mink til mennesker. Det har en gruppe forskere fra Aalborg Universitet og Statens Serum Institut konkluderet.

Det første smittetilfælde med coronavirus på en minkfarm blev opdaget i juni. De tre første minkfarme i Nordjylland, der blev ramt af coronavirus, måtte aflive deres besætninger af mink.

Men det vurderes ikke længere som nødvendigt, efter at der er blevet indført restriktioner, som mindsker risikoen for smitte.

/ritzau/