FØDEVAREKONTROL: Fødevaregigant blæser på påbud om børnemad

7. feb 2011, 11:27
Myndighederne kan ikke få fødevarevaregiganten Nestlé til at stoppe med at begå markedsføringsfusk. En fejl, siger Nestlé.

Selv om det er flere måneder siden, at fødevarekontrollen gav fødevaregiganten Nestlé kritik og en bøde på 40.000 kroner for ulovlig markedsføring, fortsætter Nestlé ufortrødent med at snyde.

Fødevarekontrollen ville ikke have, at Nestlé, der sælger modermælkserstatning, skrev, at kan få diarré, opkast, eksem og udslæt ved at drikke komælk.

Læs: Giga-bøde til dansk Nestlé for børnemad-fusk

Fødevarekontrollen var også utilfreds med, at Nestlé skrev, at babymaden ikke er tilsat sukker, når den var tilsat sødende juice.

Fødevarekontrol kontaktede Nestlé

Så det fik Neslté kritik og bøde for, men alligevel fortsatte Nestlé med at den ulovlige markedsføring på sit website Nestlebaby.com, så i fredags tog Fødevarekontrollen igen kontakt - efter tre måneders fortsat snyd.

"Nestlé overtræder reglerne ved fortsat at have teksterne på hjemmesiden. Vi har den 4. februar påbudt virksomheden at fjerne dem," oplyser Fødevarekontrollen til Avisen.dk.

"Det er en fejl. Det er imod vores vilje, at der skulle være adgang til informationerne", siger Susanne Würtz, Nestlés communication- and marketing development manager.

Hun forklarer, at der er sket en teknisk fejl.

"Der har ikke været adgang via websites hovedindgang," understreger hun og forklarer, at det har været teknisk kompliceret at fjerne de hos fødevarekontrollen uønskede informationer.

Artiklen er opdateret den 7. februar kl. 16.10.

Dokumentation

Læs kontrolrapporten her