20200709-094914-A-1920x1281we
KL, Ældre Sagen, FOA og regeringen diskuterer onsdag og torsdag, hvordan fremtidens ældrepleje skal se ud i Danmark. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Ekspert: SOSU-fagets blakkede ry skal ændres, hvis vi vil have god ældrepleje

29. sep 2020, 16:30
Onsdag starter et to dage langt ældretopmøde, hvor FOA, Ældre Sagen, KL og regeringen diskuterer fremtidens ældrepleje. Ifølge ekspert er det afgørende vigtigt, at man her får gjort op med SOSU-fagets dårlige ry.

Når regeringen, sammen med KL, Ældre Sagen og FOA, i morgen samles til ældretopmøde for at diskutere fremtidens ældrepleje, er det afgørende vigtigt, at man overvejer, hvordan man får gjort noget ved SOSU-fagets blakkede ry. 

Det mener Agnete Meldgaard Hansen, der er lektor på Roskilde Universitet og ekspert i arbejdsliv i den offentlige sektor. 

- Man er nødt til at tiltrække flere til faget, hvis man vil opretholde niveauet af offentlig service på området. Og derfor er man nødt til at arbejde med, hvordan faget kan blive mere anerkendt og få en højere samfundsmæssig status, siger hun.

LÆS OGSÅ: Rådgivere om robotter i danske virksomheder: Ender ofte med at stå og samle støv

I dag er SOSU-faget karakteriseret ved at have en lav samfundsmæssig status og løn. Det er blevet tildelt en solid bundplacering i hierarkiet inden for sundheds- og omsorgsarbejde. Og samtidig er der meget lidt faglig anerkendelse at hente for SOSU-hjælpere, forklarer Agnete Meldgaard Hansen. 

En direkte konsekvens af det er, at der er for få, der søger ind på uddannelsen. Et problem, der kun bliver større med tiden.

Ifølge Danmarks Statistik vil antallet af ældre over 80 år stige med 160.000 frem mod 2030. Det betyder ifølge FOA's beregninger, at der de næste ti år vil blive brug for mindst 40.000 nye SOSU-hjælpere i ældreplejen. 

Derfor kommer det også til at kræve en større indsats end bare at klappe og takke folk for deres store indsats, hvis man skal trække flere ind i faget, siger Agnete Meldgaard Hansen. Blandt andet handler det om at kigge på de ting, der er med til at blakke SOSU-fagets ry.

FOA: Bedre arbejdsbetingelse giver bedre ry

Og det er netop det, som FOA forsøger at gøre med de forslag, de tager med til morgendagens topmøde, fortæller Torben Klitmøller Hollmann, der er formand for social-og sundhedssektoren i fagforeningen.

Ifølge ham kræver bedre ry og en højere status til SOSU-faget, at der sker forbedringer af blandt andet arbejdsforholdene i ældreplejen:

 - For det første kræver det, at man har nogle ordentlige betingelser for at udføre den faglighed, man nu engang er uddannet til. Det er det, nogle af vores forslag gør op med - eksempelvis ved at man sikrer, at det er borgernes behov, der er styrende for, hvad man skal lave, og ikke så meget hvad kommunen har besluttet, siger Torben Klitmøller Hollmann og fortsætter:

- Det handler også om, at der er nogle attraktive mulighed for eftervidereuddannelse, sådan så man, når man har været i jobbet i en årrække, har mulighed for at udvikle sig fagligt. Og det skal være på et niveau, der giver noget. Det vil sige på akademiniveau.

Mere frihed til faglighed

Et andet forslag fra FOA og Torben Klitmøller Hollmann er, at man fremover skal kende hinanden i ældreplejen - noget, der ifølge ham hænger fint sammen med ambitionen om at få flere hænder.

- Vi tror på, at løsningen er at lave mindre teams, så man får brugt fagligheden og pengene klogere. Det skulle også gerne give et økonomisk, fagligt og personligt overskud, så blandt andet sygefraværet falder. Og det vil unægteligt give nogle flere hænder, siger Torben Klitmøller Hollmann.

Et team skulle ifølge ham skrues sådan sammen, at et hold af fagledere, sygeplejersker, social- og sundhedshjælpere og assistenter var fast tilknyttet en række borgere. Sammen skulle de arbejde tværfagligt omkring borgerene og være de eneste, der kommer i deres hjem.

- Det vil gøre, at man altid ved, hvad man kommer ind til, og at man selv kan følge op på det, man har sat i gang. Man får en bedre relation til borgerne og de pårørende, og det gør immervæk, at det bliver sjovere at gå på arbejde, siger Torben Klitmøller Hollmann.

LÆS OGSÅ: Dansk Industri med stor plan: Vil skabe 110.000 nye job

Lektor Agnete Meldgaard Hansen stiller sig positiv over for FOA's forslag - særligt forslaget om at fokusere på mere fast personale. En ting er dog helt sikkert, siger hun: Der er ikke brug for mere kontrol og dokumentation.

- Til gengæld har vi brug for i højere grad at have mulighed for at lade folk være dygtige i praksis, siger Agnete Meldgaard Hansen.

FOA's forslag

  • Øget fokus på omsorgstræthed.
  • Omorganisering af ældreplejen, således at der ikke er så meget forskelligt personale fra dag til dag.
  • Mindre fokus på økonomi og mere fokus på faglig ledelse. Blandt andet skal man måle på andet end økonomien og i stedet låne en model fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed, hvor man måler på faglighed, genindlæggelse og trivsel. 
  • Der skal indgås en forpligtende aftale mellem regeringen og parterne. 

Kilde: FOA.