Flyt selv og spar tusindvis af kroner

24. aug 2008
Flytning Det kan være dyrt at købe sig til hjælp, når man skal flytte. Men hvorfor ikke bare klare det selv? Nyhedsavisen viser dig her, hvordan du gør

Det kan hurtigt koste tusindvis af kroner at flytte fra én bolig til en anden. Men med lidt hjælp fra gode venner kan man sagtens klare det selv. Det kræver bare god forberedelse.

1: Ryd op og forbered dig

Først og fremmest gælder det om at rydde godt op i sine ejendele, inden man begynder at flytte. Ofte gemmer vi på ting, der aldrig ser dagens lys – og hvorfor så flytte rundt på dem?

Sørg derefter for at tjekke op på, om du har mulighed for at låne en bil, og hvor mange hænder du får brug for på dagen.

Vær realistisk, når du spørger dine venner om hjælp, så de ved, hvor meget tid de skal sætte af.

Lav også en liste over, hvor mange ejendele du har – og dermed hvor meget der skal løftes, og hvor mange flyttekasser du skal købe eller leje.

De fleste byggemarkeder sælger billige flyttekasser.

2. Flyttebilen

Størrelsen på flyttebilen afhænger naturligvis af, hvor meget du skal have flyttet – og hvor langt det skal flyttes. Med kort afstand mellem de to bopæle kan du nøje smed en mindre bil og flytte flere gange. Med lang afstand kan det blive dyrt.

Har du en bil med anhængertræk, kan du på mange tankstationer leje en flyttetrailer til et par hundrede kroner, og sådan en trailer kan rumme meget.

Du kan også vælge at leje en lastbil, men det er en noget dyrere løsning. Lastbilerne fåes i mange prisklasser, og det kan godt svare sig at sammenligne priser på nettet på de forskellige udlejningssteder.

Hos for eksempel 3X34 kan fu få en lastbil på taxameter. Hvis I er mange til at flytte, og der ikke er så stort et flyttelæs, kan det ofte gøres for omkring 1.000 kroner. Sørg dog for, at alt er båret ned fra en eventuel lejlighed, da taxameteret tæller, så snart bilen dukker op.

3. Det får du brug for

Når du skal flytte, skal udstyret være i orden. Husk derfor at anskaffe flyttekasser, tæpper, bobleplast, avispapir og overtræk til møblerne.

Sørg også for mad og drikke til dine hjælpere. Pizza, kolde øl og sodavand kan få de fleste ud af starthullerne.

4. Sådan pakker du

Skil dine møbler ad, så meget som muligt. Det er nemmere at bære møbler, når de er skilt ad – samtidig minimere du risikoen for skader på møblerne og på dig selv.

Glas og porcelæn skal i kasser for sig selv, hvor ingen tunge ting kan smadre det. Husk at pakke alt ind seperat.

Lad være med at overfylde dine kasser, så de bliver for tunge. Hvis du skal pakke bøger ned, så nøjes med at fylde bunden, og fyld derefter kassen op med lettere ting som tæpper, tøj og lignende.

Sørg for at skrive på flyttekasserne, hvor tingene hører til. Det gør det nemmere, når du skal pakke ud igen.

5. Forsikring

Meddel dit forsikringsselskab, når du flytter, så forsikringen dækker dit indbo under flytningen.

faktaboks

Flyt billigst

Det kan være en jungle at finde ud af, hvilet flyttefirma der er billigst, når du skal flytte.

Det har stifterne bag www.flytbilligst.dk været trætte af, og derfor har de startet en portal, der formidler forespørgsler mellem forbrugeren og flyttemanden.

På sitet kan man indtaste sine oplysninger, der herefter vil blive sendt videre til flere forskellige flyttefirmaer, som herefter vil vende tilbage med deres priser, så forbrugeren har mulighed for at gennemskue priserne på markedet.