Flygtningebyen var i sommeren 2015 det helt store samtaleemne, da det kom frem, at prisen for etableringen af opholdsstedet for cirka 75 flygtninge ikke var omkring fire millioner kroner som beregnet, men over 12 millioner kroner. (Arkivfoto) Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Flygtningeby kostede 12 millioner: Nu er den foræret væk

13. maj, 08:57
Pavilloner, der husede 75 flygtninge, er blevet solgt for nøjagtig 0 kroner. Køberen er en byggevirksomhed fra Vipperød.

Den skandaleombruste flygtningeby på Skyttemarksvej er blevet solgt til virksomheden Nordisk Beton i Vipperød, skriver Sjællandske onsdag.

Der skal ingen penge op af lommen. Prisen er nul kroner. Den skal bare bugseres væk. Det fortæller borgmester Carsten Rasmussen (S) til Sjællandske.

LÆS OGSÅ: A-kasser slår alarm: Systemet kan brænde sammen

Pavillonerne har været tomme i et stykke tid, og direktør i Nordisk Beton Jens Rasmussen har ikke ønsket at fortælle, hvad han skal bruge bygningerne til. Han vil ikke udtale sig, da han mener, at omtale af handlen kan betyde øget hærværk og graffiti.

Carsten Rasmussen bekræfter, at Næstved Kommune har afhændet pavillonerne, som skal være fjernet inden 1. oktober.

Flygtningebyen var i sommeren 2015 det helt store samtaleemne, da det kom frem, at prisen for etableringen af opholdsstedet for cirka 75 flygtninge ikke var omkring fire millioner kroner som beregnet, men over 12 millioner kroner. Et fejlskøn, det gjorde ondt.

Politikere og ledelse i Næstved Kommune rasede og undskyldte. Centerchef Tyge Wanstrup erkendte sit ansvar, men blev på posten. I sidste ende var det en menig medarbejder, der betalte prisen. Han blev kort efter fyret, fordi han ifølge en rapport udfærdiget af embedsværket, var den eneste skyldige i skandalen.

Tyge Wanstrup har siden forladt Næstved Kommune.