Flygtning og debattør: Vil Mette F. også være statsminister for mig

23. jun 2019

På nuværende tidspunkt er den mulige statsminister i Danmark, Mette Frederiksen, i færd med at forhandle med hendes politiske samarbejdspartner, så de i fællesskab kan nå til enighed om det politiske grundlag for den kommende regering.

Frederiksen har i mange tilfælde sagt, at hun vil samle Danmark og specifikt nævnt, at hun vil være statsminister for børn. Det er i mine øjne godt, men hvad med andre befolkningsgrupper? Vil Mette Frederiksen også være statsminister for dem?

 Jeg er syrisk flygtning, der kom til landet for 3,5 år siden. Nu er jeg samfundsdebattør, hvor jeg i høj grad tager emnet udlændingepolitik op til debat. En gang imellem skriver jeg om andre politiske emner, men det, der reelt sker hver evig eneste gang jeg melder mig aktivt ind i den offentlige debat, er, at det vælter ind med hadefulde beskeder og trusler.

Jeg er nok ikke den eneste, der bliver hårdt angrebet i offentligheden, idet jeg har mødt mange, der heller ikke er fri for den rå tone, som dominerer i debatten. Det er ikke særlig rart, vil jeg gå ud fra, at Mette Frederiksen også vil mene. Men hvad vil hun gøre ved det?

Det er fuldstændig dobbeltmoralsk, at man i Danmark som dansker står og råber, at flygtninge og indvandrere skal tage de danske værdier til sig, hvis de ønsker at være her for evigt. Eftersom de danske værdier ikke er specifikt defineret, vil jeg tillade mig at se ytringsfriheden som en dansk værdi. En værdi som mange danskere i høj grad også ophøjer og fremhæver. Derfor vil man vel som flygtning eller indvandrer tage et element af de danske værdier til sig, hvis man bruger sin grundlæggende ret til at ytre sig politisk på den måde, man vil.

 Men hvad sker der, når Mohamad, Ali eller Fatima anvender den ytringsfrihed, som kan betegnes som værende en del af de danske værdier? De bliver angrebet med en tone, der slet ikke ligger inden for høflighedens grænser. Jeg har selv modtaget over 10.000 negative reaktioner. Når jeg siger negative reaktioner, så omfatter det negative kommentarer, der specifikt er rettet mod mig. Det omfatter hadefulde beskeder, som bliver sendt til mig helt privat, og det omfatter sågar dødstrusler.

 Jeg anfægter heller ikke, at der findes en del med indvandrerbaggrund, der truer andre mennesker og bruger nedsættende sprog mod dem, de ikke er enige med. Så vi har altså et alvorligt problem, der handler om menneskelige og psykiske omkostninger på grund af den offentlige debat.

Er det et samfund, som Mette Frederiksen ønsker, at de danske borgere skal leve i?