Foto: https://media2.avisen.dk/GetImage.ashx?imageid=12435546&sizeid=255

Flertallet i Folketinget pisser på hjemløse!

13. apr 2019

DESVÆRRE HAR VI læst historier om at mennesker, som går forbi en sovende hjemløs på gaden og har pisset på den hjemløse. Sådan tror jeg, at de hjemløse har det med flertallet af folketingsmedlemmerne, hvor medlemmerne af Dansk Folkeparti, Venstre, Socialdemokratiet og Konservative sagde nej til at ophæve zoneforbuddet for hjemløse, som sover på gaden, da Alternativet stillede forslag d. 9. april om at ophæve det ovennævnte zoneforbud.

Jeg kan forstå, at det virkelig er en lejr, hvis der er 10-15 mennesker, hvor der er opslået telte. Det kan være utrygsskabende. Men fordi der er en hjemløs eller op til tre hjemløse, som sover op ad hinanden i soveposer og varmer sig, så kan jeg altså ikke se, at det er utrygsskabende.

FOR ØVRIGT VAR der ca. 50 hjemløse og deres sympatisører, som fra 8. april til 9. april, markerede utilfredsheden med zoneforbuddet og opbakning til Alternativets forslag om at ophæve zoneforbuddet på Christiansborg Slotsplads. Der var folk helt fra Aalborg og Aarhus, som kom og støttede op om det. Tusind tak for støtten. Det gav genlød, for TV2 Lorry havde lavet en del reportager om det.

Jan E. Jørgensen (V) gav ”aben” videre til kommunerne, da han til TV2 Lorry d. 9. april sagde, at det er kommunernes skyld, at der er hjemløse. Han mener, at der er masser af herberger, og hvis der er for få, så skal der bygges flere. Jamen hallo! DF, Venstre, Socialdemokratiet og Konservative har direkte og indirekte været med til, at der er kommet flere fattige mennesker til og på den måde få flere til at leve på gaden. Se bare bl.a. på kontanthjælpsloftet og lavere integrationsydelse.

HVORDAN KAN DET VÆRE kommunernes skyld, at der bliver flere og flere hjemløse? For det er jo folketingsmedlemmerne, som laver love, reformer og bestemmer, hvem der skal have statens penge. Se bare på, hvor penge, der er givet til de rige via skattelettelser – op mod 100 mia. kr. fra 2001 til i år. Der skal bruges 1,5 procent af Danmarks BNP på forsvaret i år 2023. Det har da ikke noget at gøre med kommunerne.

Til slut kan jeg ikke lade være med tænke på, at især højrefløjen påberåber, at Danmark er et kristent land. Men jeg spørger lige, hvor er deres gode gerninger for vores svageste i samfundet – herunder hjemløse, fattige og socialt udsatte? Der er jo mere eller mindre ingen gode gerninger fra deres side. Med alt det jeg har beskrevet, så kan jeg godt forstå, at hjemløse kan føle, at flertallet i Folketinget pisser på dem. For hjemløse bliver straffet med zoneforbud og med økonomiske sanktioner i stedet for at blive hjulpet

Kampen fortsætter, for hjemløse, fattige og socialt udsatte skal ikke føle sig pisset på af flertallet i Folketinget.