Flere rejsekrak på vej

16. sep 2008
Hvis du overvejer at tage på ski eller solskinsferie inden for det næste års tid, så skal du vælge dit rejseselskab med omhu.


Flere rejseselskaber kommer nemlig til at dreje nøglen om, efter rejseselskaberne Thinggaard Rejser og Øster Lindet Rejser blev erklæret konkurs mandag.

Det vurderer Jakob Hahn, der er afdelingschef i Danske Rejsebureau, som organiserer omkring 130 rejsebureauer i Danmark.

"Jeg tror, der vil komme nye krak inden for det næste års tid. Det er ikke til at sige med sikkerhed, men jeg vil da ikke være overrasket, hvis der ikke kommer nogen. Vi fornemmer, at der er ved at være en stagnation i branchen på nogle områder efter et par års optur," siger afdelingschefen.

Jakob Hahn understreger dog, at der ikke er nogen konkrete eksempler på konkurstruede selskaber. Og umiddelbart vurderer afdelingschefen, at langt de fleste selskaber er rustet til at klare den økonomiske afmatning.

Hvis man som forbruger er så uheldig at købe en rejse hos et selskab, der går konkurs, så er det langt det sikreste at købe pakkerejser.

"Hvis man køber en pakkerejse, er man sikret af Rejsegarantifonden - det vil sige, man er sikker på at få sine penge tilbage. Men hvis man kun køber et hotelophold, en flybillet eller lejer en bil, så er man ikke sikret nogen steder," siger Jakob Hahn.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her