Grænserne skal åbne, før danskerne kan bruge deres feriepenge på en rejse sydpå. (Arkivfoto) Foto: Angelos Tzortzinis/AFP/Ritzau Scanpix

Politisk flertal: Giv danskerne deres feriepenge

26. maj 2020, 08:54
Radikale Venstre er nu også åbne for at se på muligheden for at udbetale danskernes indefrosne feriepenge. Hele blå blok har allerede meldt ud, at de mener, at pengene skal udbetales. Dermed tegner der sig et politisk flertal for forslaget på Christiansborg.

For at få gang i væksten i Danmark efter coronakrisen er en af mulighederne at udbetale danskernes indefrosne feriepenge.

LÆS OGSÅ: Amalie tvunget til at ændre sit DTU-speciale pga. corona: Frygter for arbejdsgiveres reaktion

På grund af den nye ferielov har danskerne nemlig fået indefrosset deres feriepenge i en fond, der skulle udbetales med pensionen. Men nu er muligheden for at få feriepengene til udbetaling blevet forøget. Det sker, fordi Radikale Venstre har meldt ud til Ekstra Bladet, at de er positive over for ideen:

 - Vi drøfter en række væksttiltag i radikale netop nu. De indefrosne feriepenge kunne være et oplagt sted at se hen. Men vi har endnu ikke lagt os fast, lyder det fra partiets finansordfører, Sofie Carsten Nielsen, i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.

Radikale Venstre deler dermed holdning med hele blå blok, der gerne ser pengene komme til udbetaling snarest. Socialdemokratiet er dog ikke endnu kommet med en klar udmelding. Finansordfører fra partiet, Christian Rabjerg Madsen, siger, at man lytter til argumenterne og ser frem til at drøfte en genstart af Danmark med partierne.

LÆS OGSÅ: Coronakrise: Gigant venter med økonomisk spådom

I fonden er der cirka 100 milliarder kroner, der er blevet optjent af danskerne fra den 1. september 2019. Planen var, at der skulle indbetales penge til fonden frem til 1. august 2020. Årsagen er, at der i en overgangsperiode til den nye ferielov vil blive optjent dobbelte feriepenge.