Enlige mænd dør ikke blot tidligere end andre mænd, men får også markant mindre i lønningsposen gennem livet. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Flere mænd bor alene - Og tjener mindre

20. jan 2020, 16:53
Enlige mænd i Danmark dør tidligere, tjener mindre og får færre børn end mænd, som er i et parforhold.

Antallet af enlige mænd er vokset markant gennem de seneste årtier. For 30 år siden var der omtrent 533.000 enlige mænd uden hjemmeboende børn, men i 2009 var tallet vokset til 648.000. Siden da er antallet eksploderet til 753.413 enlige mænd i 2019, skriver dr.dk

LÆS OGSÅ: Kendis i mørkt hul: - Det værste var skammen

Dermed er der 28.000 flere enlige mænd end kvinder i dagens Danmark. Det er en udvikling, som mandeforsker, forskningsleder på Rigshospitalet og formand for Forum for Mænds Sundhed, Svend Aage Madsen, har advaret mod gennem en årrække. 

- Singlemænd lever syv år kortere end mænd i parforhold. Vi ved, at hvis man er isoleret og ensom, så har man 50 procent større dødelighed af de fleste sygdomme. For at klare os helbredsmæssigt - både fysisk og psykisk – er det vigtigt, at vi har nogle andre som holder øje med os, forklarer Svend Aage Madsen, siger han til dr.dk. 

Han forklarer, at det især er de ufaglærte og enlige mænd, som er udfordret på flere fronter. For det første lever de kortere og er mere ensomme end mænd med uddannelse og en partner. Men de får også markant mindre i lønningsposen end andre mænd, viser en analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet for Danmarks Radio. 

LÆS OGSÅ: Stort dansk mobilselskab lukker og slukker