Danskere kaster sig over lystfiskeri under den nuværende coronakrise. (Arkivfoto) Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Lystfiskeri blomstrer under coronakrise

22. maj, 18:27
Der bliver både udstedt flere fisketegn og solgt mere fiskegrej under coronakrisen sammenlignet med samme periode de forgangne år.

Flere er blevet fanget af at fiske under coronakrisen.

For selvom pandemien har tvunget mange ind bag hjemmets fire vægge, så har flere udnyttet tiden til at støve den gamle fiskestang af eller købe en ny for at tage ud og fiske.

LÆS OGSÅ: Blev låst inde i Jem & Fix efter lukketid - Råbte og bankede

Det ses blandt andet på salget af fiskegrej og på antallet af lystfisketegn, som Fiskeristyrelsen har udstedt.

I marts, april og første halvdel af maj har 70.311 således købt enten et dags-, uge- eller årskort til at lystfiske. Til sammenligning blev der i 2019 og 2018 udstedt henholdsvis 64.712 og 61.320 i samme periode. Det svarer til en stigning på knap 15 procent fra 2018 til 2020, skriver TVSYD

Tendensen mærkes også hos fiskegrej-butikkerne, der har kronede dage under coronakrisen. Salget af fiskegrej er nemlig steget betydeligt under coronakrisen sammenlignet med samme periode de foregående år.

Det oplyser otte ud af de ni fiskegrejbutikker i Syd- og Sønderjylland, som TV SYD har talt med.

En af de butikker er Fluer.dk i Vejle, der både sælger fiskegrej fra sin hjemmeside og sin fysiske butik.

- De nye lystfiskere har pludselig haft tid til at komme ud og fiske. Så vi har mærket en kæmpe efterspørgsel på salget af fiskegrej. Vores salg på nettet er fordoblet i forhold til før, siger indehaver af Fluer.dk i Vejle, Lars Kristensen, til TV SYD.

LÆS OGSÅ: 250 unge til vild drukfest i park - politi anvender peberspray

Det er særligt familier og nybegyndere, der køber fiskegrej i Lars Kristensens butik.

- Vi kan se, at der er rigtig mange familier, der køber grej. Det er folk, der skal ud og prøve noget nyt. Det er far og søn, der skal ud og have et par vaders og et stangsæt og noget hornfiskegrej, som jo er aktuelt lige nu, siger Lars Kristensen til TV SYD.

Ifølge Lars Kristensen udtrykker kunderne en utilfredshed over at være derhjemme.

- Nogle kunder kommer ned i butikken og siger: "Nu skal iPad'en klappes sammen, og vi skal have hevet børnene med ud i naturen, lyder det fra Lars Kristensen.

Indtægterne fra salg af fisketegn går til fiskepleje. Det indebærer blandt andet, at der bliver udsat fisk og restaureret vandløb. Derudover bidrager indtægterne til ny viden om fiskenes adfærd. Derfor glæder det ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen (Soc.dem.), at flere er begyndt at fiske under coronakrisen.

- Det er dejligt, at endnu flere danskere har fået øjnene op for, at det er både sjovt og spændende at tage ud og fiske. Midlerne fra salget af fisketegn er med til at finansiere udsætning af fisk og restaurering af vandløb, så der også er fisk i åer og vandløb mange år ud i fremtiden, siger Mogens Jensen til TV SYD.

LÆS OGSÅ: Tennislegende er død

Antal lystfisketegn udstedt i marts, april og første halvdel af maj fra 2018 til 2020

2020: 70.311
2019: 64.712
2018: 61.320

Kilde: Fiskeristyrelsen