Flere fattige børn i Danmark

21. okt 2008
OECDrapport fastslår, at fem procent af danskerne lever under OECDs fattigdomsgrænse, og at tre procent af de danske børn lever fattigt.

 

Danmark har ikke formået at begrænse fattigdommen blandt børn. Det fremgår af en rapport, som OECD (Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling) tirsdag offentliggjorde.

I Danmark lever tre procent af børnene i fattigdom, og det er en stigning på 0,8 procent siden midten af 1990'erne.

Stigningen i børnefattigdommen er især slående, fordi flere af de lande, vi normalt sammenligner os med - eksempelvis England og Australien - har reduceret fattigdommen blandt børn.

"Den regering, vi har i dag, er med til at øge fattigdomsproblemet. Flere borgere bliver fastholdt i fattigdom, fordi regeringen med starthjælpen, loftet over kontanthjælpen og 300-timers reglen været med til at producere flere fattige," siger SF's socialordfører, Özlem Sara Cekic, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Danmark klarer sig ellers ganske pænt i rapporten 'Growing Unequal? Income Distribution and Poverty in OECD Countries' (Voksende ulighed? Indkomst og fattigdom i OECD-landene).

Sammen med Sverige er Danmark det land af de 30 OECD-lande, der har mindst fattigdom i OECD-målestok.

Rapporten blev fremlagt ved en pressekonference tirsdag morgen i Paris og Berlin. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra velfærdsminister Karen Jespersen (V).

/Newspaq/

faktaboks