Bjerrefisk har blandt andet ændret holdbarhedsdatoen på laks. Foto: Vibeke Toft / Scanpix

Fiskefabrik får kæmpebøde: Ændrede holdbarheds­dato med et år

24. nov 2019, 18:14
Fiskefabrikken Bjerrefisk i Frederikshavn har gentagende gange ændret holdbarhedsdatoen på deres varer. Derfor får de nu en bøde på 45.000 kroner.

Det var et anonymt tip, der fik Fødevarestyrelsen til at dukke uventet op hos fiskefabrikken Bjerrefisk.  Det førte til, at virksomheden fik tre bøder på i alt 45.000 kroner, fordi der var ændret på holbarhedsdatoen for i alt 37 ton frosne fisk. Det skriver Nordjyske.dk.

LÆS OGSÅ: Se forvandlingen - "Årgang 0"-mor i vildt vægttab

Blandt andet fandt Fødevarestyrelsens Rejsehold 13 ton frosne helleflyndere, der var pakket om, så de kunne holde sig fra 3 - 11 måneder længere end den oprindelige dato. Og 14 ton chilenske laks, hvis datoer var blevet forlænget med et helt år.

Ifølge Bjerrefisk er den nye datomærkning sket ved en fejl, da virksomheden skulle pakke fiskene om i nye kartoner.

Chefen for Fødevarestyrelsens Rejsehold tror ikke på forklaringerne fra Bjerrefisk:

- Det er fusk. Når man sætter ny produktionsdato på, så er det bevidst. Det kommer man jo ikke bare lige til at gøre, siger Michael Rosenmark, der er chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold, til Nordjyske.dk

LÆS OGSÅ: Her er Stram Kurs nye ledelse - To teenagere og en provokunster

Hvis Bjerrefisk fortsætter med at snyde med datoerne, får de ifølge det nordjyske medie en bøde, der er 50 procent større, end den er i dag.