Firmaer betaler for vores slankekur

21. okt 2008
Arbejdspladserne er i stigende grad klar til at spytte penge i at hjælpe medarbejderne til livsstilsændringer.

Kampen mod kiloene er ikke længere en ensom kamp, du skal udkæmpe i din fritid. Stadigt flere arbejdsgivere vil gerne hjælpe medarbejderne med at slanke sig. Det melder to af landets største kurcentre og slankevirksomheden Weight Watchers til Nyhedsbureauet Newspaq.

Ebeltoft Kurcenter, som behandler svært overvægtige, har i år haft omkring 20-30 kursister, der har fået støtte til deres ophold fra arbejdsgiveren. Det er en fordobling siden sidste år uden, at der er blevet reklameret for muligheden.

"Der er en stærk stigning i firmaer, der er interesserede, og der er også flere og flere virksomheder, der ringer og beder om gode råd til, hvad de skal gøre," siger direktør Flemming Darre til Nyhedsbureauet Newspaq.

Han peger på, at arbejdsgiverne har fået en stigende forståelse for, at man kan have et misbrug af mad, ligesom man kan have et alkoholmisbrug. Den tendens bekræfter Lisbeth Trinskjær, forstander på Ubberup Højskole, som er kendt fra tv-programmet 'Livet er fedt'.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Der er flere forskellige modeller for, hvordan virksomhederne hjælper. Nogle få får alle udgifter betalt. Andre får fri til opholdet, mens andre igen får lov at samle al årets ferie på én gang, så opholdet kan lade sig gøre. Ifølge Lisbeth Trinskjær er 5-7 pct. af de 300 årlige kursister på skolen i dag støttet af arbejdsgiveren i en eller anden form - for bare tre år siden var det tal nul.

"Når man arbejder seriøst med livsstilsomlægninger, oplever vi, at det er godt for resultatet, hvis man er støttet af arbejdsgiveren. Vi ser elever, der inviterer deres arbejdsgiver med, når vi skal snakke om netværket derhjemme efter opholdet," siger Lisbeth Trinskjær.

Slankevirksomheden Weight Watchers tilbyder at lave firma-slankehold og møder stor interesse fra de danske virksomheder. Endnu har virksomheden ikke satset hårdt på forretningsområdet i Danmark, men i Sverige er firma-ordningerne nærmest blevet kerneforretningen.

"Markedet er der helt klart - baseret på de erfaringer vi har fra Sverige. De virksomheder, vi taler med, er meget villige," forklarer Ryan Hansen, marketingskoordinator for Weight Watchers i Danmark.

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv tolker virksomhedernes interesse for at hjælpe til medarbejdernes livsstilsændringer som et led i en generel tendens, hvor arbejdsgivere og medarbejdere taler mere åbent om forhold som sygdom, rygning, kost og motion.

"Virksomhedernes interesse er helt klart at få glade og motiverede medarbejdere. Det får man blandt andet gennem at tilbyde medarbejderne nogle sundhedsfremmende tiltag. Det er jo til gavn for begge parter," siger Birgitte Meisner, fagchef for HR og ledelse i Dansk Erhverv.

Ubberup Højskole har i øvrigt henvendt sig til Undervisningsministeriet for at få sidestillet ophold på steder som Ubberup med anden efteruddannelse. I dag er det skattepligtigt, hvis din arbejdsgiver betaler et slankeophold, som ligger i omegnen af 20.000 kr. for de tre måneder. Skatten er en barriere, for ellers ville langt flere få muligheden på deres arbejdsplads, mener forstander Lisbeth Trinskjær.

-Newspaq
faktaboks