En kæmpe regnefejl fra det rådgivende ingeniørfirma Cowis side, lægger planerne om en cykelbro på banegård ned. Foto: Jan Kargaard/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Firma lavede kæmpe regnefejl: Cykelbro droppet

10. jan, 17:51
En gigantisk regnefejl fra virksomheden Cowis er årsagen til, at et stort anlagt og kontroversielt cykelsti-projekt i Esbjerg ikke bliver til noget.

Det var planen, at kommunen skulle opføre en såkaldt supercykelstibro over banelegemet ved Esbjerg Banegård. Men en kæmpe regnefejl hos det rådgivende ingeniørfirma Cowi lægger nu planerne i graven, skriver JydskeVestkysten.

LÆS OGSÅ: Drama i kongehus - Meghan er rejst

Esbjerg Kommune havde ellers sat Cowi til at udarbejde tegninger og foretage beregninger af projektet. Men undervejs i projektet viste det sig, at firmaet havde begået en stor regnefejl i forhold til broens bæreevne. Det betød, at prisen på broen ville blive dobbelt så høj, som først antaget. Derfor har kommunen nu sat en stopper for byggeplanerne.

Hos Cowi tager man ansvaret for fejlen. Firmaet betaler en kompensation til kommunen på 2,4 mio. kr.   

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Der er flere årsager til, at de samlede anlægsomkostninger overskrider budgettet. Den væsentligste skyldes, at Cowi begik fejl i den indledende projektering af den foreslåede broløsning. Det beklager vi over for både Esbjerg Kommune og borgerne. Det er ikke i overensstemmelse med vores sædvanlige standarder og praksis, lyder det fra direktøren for Cowis infrastrukturafdeling, Peter Hostrup Rasmussen, i en pressemeddelelse, hvor han tilføjer: 

- Vi ønsker altid at leve op til vores reelle ansvar og lande den bedst mulige løsning med vores kunder. Derfor er vi også glade for, at vi i god tone har indgået en aftale om en økonomisk kompensation med Esbjerg Kommune, som vi igennem mange år har haft et godt samarbejde med. 

Formanden for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune, Søren Heide Lambertsen, forklarer overfor JydskeVestkysten, at han ærgrer sig over, at broprojektet ikke bliver realiseret.  

LÆS OGSÅ: Minister vil gerne hæve dagpengene