Firma erkender: Der er foregået noget forkert

18. apr 2011, 11:30
Vi har fulgt alle regler, mener Jysk Telemarketing, som afviser svindel med offentlige midler.

TV2-programmet Operation X anklager mandag aften Aalborg-firmaet Jysk Telemarketing for svindel med offentlige AMU-kurser.

"Det er meget beklageligt, at vi er blevet en del af hele denne sag," siger John Stellan, der er administrerende direktør i Jysk Telemarketing.

"Der er højest sandsynligt foregået noget, som ikke skulle foregå, men ansvaret for det ligger med sikkerhed ikke hos os. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi beklager sagen dybt, da vi på alle måder ønsker at drive en ordentlig og anstændig virksomhed. Vi har aldrig forsøgt at omgå nogle regler," siger han.

Jysk Telemarketing har nu kontaktet Undervisningsministeriet, som varetager kontrollen med handelsskolerne, da virksomheden ønsker en undersøgelse af, hvad der er foregået.

"Ikke vores hovedpine"

Jysk Telemarketing har anvendt konsulentvirksomheden Mr Happy goes Lucky til at administrere og sammensætte kurserne, mens blandt andet Vejle Handelsskole har stået for de formelle godkendelser af alle de detaljerede kursusplaner og sikret, at de levede op til formålsparagrafferne.

"Ansvaret er entydigt handelsskolens, da de har indgående kendskab til indholdet af alle kurser og både har rådgivet om og godkendt alle ansøgninger. De har problemer nu, men det kan i sagens natur ikke blive vores hovedpine", siger John Stellan.

Alle Jysk Telemarketings kurser blev gennemgået i mindste detalje sidste sommer, og der blev hverken konstateret noget ulovligt eller nogle former for uregelmæssigheder. Jysk Telemarketing har allerede sidste år ændret uddannelsespraksis, så de i dag selv finansierer kurserne.