Fire ud af ti tænder på kollegaen

23. sep 2011
40 procent af danskerne fantaserer om deres kollegaer. Livsbekræftende, mener formand for Sex Samfund

Arbejdspladsen sejler i saftige tanker. Faktisk har fire ud af ti danskere seksuelle tanker om en eller flere af deres kolleger.

Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Avisen.dk.

Formand for Sex & Samfund, lægeChristian Graugaard, mener, at undersøgelse afspejler en positiv tendens:

”Det er da en livsbekræftende nyhed, at vi er i stand til at lade os begejstre erotisk af de mennesker, vi færdes iblandt. Vi er jo levende og nysgerrige, seksuelle væsner, der er født med et fintfølende seksuelt sanseapparat."

En naturlig platform

Han peger på, at arbejdspladsen er et naturligt sted for de seksuelle tanker.

”Arbejdspladsen er det sted, hvor mange voksne mennesker tilbringer størstedelen af deres vågne tid. Det åbner masser af muligheder for erotisk fascination. Og i princippet også erotiske møder – men ikke nødvendigvis,” siger Christian Graugaard.

Parterapeut Martin Østergaard er enig:

”Arbejdspladsen er kart det mest naturlige scorested, og arbejdspladserne er i stigende grad blevet opmærksomme på den sociale rolle, de spiller i de flestes liv. Det er klart, at det også åbner nogle muligheder for seksuelle sammenstød.”

Langt fra fantasi til virkelighed

Graugaard understreger, at man bør skelne mellem fantasi og handling.

”Som mennesker er vi jo ikke driftstyrede, som primitive dyr. Det seksuelle har sine egne etiske regler, som de fleste er i stand til at navigere efter. Ikke alt hvad vi tænker og fantaserer om, bliver ført ud i livet," siger Christian Graugaard, der fortsætter:

"Som regel er vi ganske gode til at styre vores lyster."

Den store forskel

Undersøgelse er udført blandt 521 repræsentativt udvalgte personer over 18 år. Den viser, at der er stor forskel på, hvor meget der drømmes om hyrdetimer i printerrummet.

17 procent svarer, at de har seksuelle tanker om kollegaer dagligt eller flere gange om ugen.  24 procent tænker hede tanker om en kollega en gang om måneden eller sjældnere. 48 procent har aldrig seksuelle tanker, og 11 procent ønsker slet ikke at svare.

Sexolog Joan Ørting ser intet forgjort i de saftige tanker.

”Tanker er toldfri. Det må man gerne have, og man har jo ikke gjort noget, fordi man tænker ’stram røv’. Det opstår automatisk, når en lækker kvinde bukker sig ned,” siger Joan Ørting.

Festen er på arbejdet

Hun peger på, at en betydelig del af de personer, der er utro, er det på arbejdspladsen eller i foreningslivet. 

”I gamle dage lå festen i fritiden adskilt fra arbejdspladsen. I dag ligger festen på arbejdspladsen. Der er der, vi tager de høje hæle på. Der vi gør os lækre, går til fest og møder det modsatte køn,” siger Joan Ørting.

”Det er så derhjemme, at mange sidder i joggingtøj med sure ansigter. Og her skal vi sætte ind. Festkjolen skal også frem derhjemme. Den skal ikke bare luftes, når der er fest på arbejdspladsen,” siger Joan Ørting.    

faktaboks

"Jeg er ikke tilhænger af utroskab, men siger: lad falde hvad ikke kan stå."

Parterapeut Martin Østergaard.