Fire polske statsborgere, to mænd på 30 år og 54 år, og to kvinder på 26 år og 24 år, blev lørdag ved et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet, foreløbig frem til den 15. januar, sigtet for omfattende tyveri.

Det meddeler Syd- og Sønderjyllands Politi på sin hjemmeside.

Tre af de sigtede nægter sig skyldige, mens den fjerde har erkendt en række faktiske omstændigheder. To af de fire har desuden kæret varetægtsfængslingen, mens to ikke har kæret.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

Alle fire blev anholdt den 3. januar nær grænsen af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.
  
De fire personer blev anholdt i en Opel Vivaro på tyske nummerplader, mens de var på vej ud af Danmark med bilen fyldt med, hvad politiet formoder er tyvekoster. Det drejede sig om parfume, kaffe, kaffemaskiner, tøj, køkkenmaskiner, høretelefoner, Gillette-barbergrej og køkkenknive til en samlet værdi af ikke under 80.000 kroner.

Den videre efterforskning pågår nu ved UKA Vest for blandt andet at kortlægge, hvor tyvekosterne stammer fra.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.

UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen, som eksempelvis omrejsende kriminelle grupper, og arbejder i den forbindelse tæt sammen med politi og myndigheder i Tyskland.