- Politiet rykkede ind ved 9-tiden i morges efter at fire af vores udenlandsk indregistrerede lastbiler var blevet stoppet og kontrolleret under deres kørsel forskellige steder i Danmark, siger adm. direktør for H.P. Therkelsen, Peter Therkelsen, til TV Syd. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/Arkiv

Ansatte blev anholdt: Direktør afviser lovbrud

9. okt 2019
Padborg-virksomheden H.P. Therkelsen var i går involveret i en stor politiaktion. Speditionsvirksomheden følger reglerne, siger direktøren.

Politiet anholdte i går fem personer i Padborg på grund af en mistanke om brug af falske dokumenter og ulovlig cabotagekørsel. Det drejer sig om fire chauffører og en administrativ medarbejder ved Padborg-virksomheden H.P. Therkelsen. Det skriver TV Syd.

- Politiet rykkede ind ved 9-tiden i morges efter at fire af vores udenlandsk indregistrerede lastbiler var blevet stoppet og kontrolleret under deres kørsel forskellige steder i Danmark, siger adm. direktør for H.P. Therkelsen, Peter Therkelsen, til TV Syd.

LÆS OGSÅ: Fem anholdt efter stor politiaktion: Falske fragtbreve og ulovlig kørsel

Falske fragbreve

De falske dokumenter er fragtbreve, der bruges til at dokumentere cabotagekørslen. Ved cabotagekørsel har en udenlandsk indregistreret lastbil lov til at køre ind i Danmark, foretage tre kørsler i landet og derefter køre ud igen. De falske fragtbreve viser ifølge politiet, at lastbilen har været ude af landet, selvom det efter politiets overbevisning ikke er tilfældet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Efter dagens aktion mener vi at kunne bevise, at de har fremvist falske fragtbreve, og at de har kørt ulovlig cabotagekørsel i stor stil, siger politikommissær Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi til A4 Nu.

LÆS OGSÅ: Ansat og fire chauffører anholdt i aktion

Følger reglerne

H.P. Therkelsen har et stort antal lastbiler, hvoraf dele kører på tyske og polske nummerplader. I dette tilfælde drejer det sig om tysk indregistrerede lastbiler. Padborg-firmaet har ifølge TV Syd flere gange offentligt taget afstand fra andre vognmænds ulovlige kørsel.

- Vi er ved at finde  alle papirerne frem. Vi er en virksomhed, som følger reglerne. Når vi har kritiseret andre, så må vi jo også feje for egen dør, siger Peter Therkelsen til mediet.

LÆS OGSÅ: Fagforbund presser Mette F.: Hvorfor skal vi have verdens højeste pensionsalder?

I forbindelse med anholdelserne blev der beslaglagt fire lastbiler, der nu er i politiets varetægt, indtil virksomheden betaler depositum. Politiet vil foretage flere afhøringer og undersøge virksomhedens dokumenter, inden man beslutter, om der er nogen, der efterfølgende skal fremstilles i et grundlovsforhør.