Der er få der deler vandene som Den amerikanske præsident Donald Trump. Hans modstandere er iltre. Det får filmstjernen Vince Vaughn i disse dage at føle. Foto: Scanpix/Gage Skidmore/Flickr

SHITSTORM: Filmstjerne lagt for had efter håndtryk til Trump

20. jan, 08:51
Der er få der deler vandene som Den amerikanske præsident Donald Trump. Hans modstandere er iltre. Det får filmstjernen Vince Vaughn i disse dage at føle.

I USA er Donald Trump præsident. Han er valgt demokratisk, men som de fleste ved er han også en person, som folk for det meste enten hader eller elsker. 

LÆS OGSÅ: Ærlig Prins Harry på Instagram: 'Megxit var uundgåeligt'

En der åbenbart ikke elsker Trump er journalisten Timothy Burke, der skriver for det amerikanske netmedie The Daily Beast. 

I sidste uge delte den kendte journalist en video på det sociale medie Twitter, hvor han skrev: 

"Jeg er ked af, at jeg må dele denne video med dig." Timothy Burke's opslag viser en video, hvor den verdensberømte amerikanske skuespiller Vince Vaughn, kendt fra bl.a. HBO-serien True Detective, sidder ved siden af Melania og Donald Trump i en privat loge ved en football-kamp i Louisianna.

LÆS OGSÅ: Dansk skuespiller indrømmer affære med ung reality-stjerne

Trump og Vaugn udveklser nogle ord, Vaughn giver Trump hånden, rækker den halvhjertet ud til Melania, der ikke tager den og siger rejser sig og gåå

Videon har vakt opsigt, både på Twitter, men også i medierne. 

I The Guardian kan man læse, at der ikke er noget overraksende i, at Vince Vaughn sympatiserer med Trump. Han er erklæret republikaner. Det er måske usædvanligt i filmbranchen, hvor de fleste er demokrater, men ingen hemmelighed, ifølge avisen. 

Og Vince Vaugn har da også luftet temmeligt kontroversielle synspunkter i sin tid som skuespiller, uden det har skadet hans karriere.

LÆS OGSÅ: Dansk sanger er blevet single

Til det engelske magasin GQ udtalte han i 2015, at han er fortaler for, at man må bære våben offentlig. Uden forbehold. 

"Jeg støtter retten til at folk kan bære våben i offentligheden. Punktum," sagde han dengang og advokerede ved samme lejlighed for, at der også skulle være en ret til at have våben på skoler.

"Tag nu masseskydninger. De er kun sket steder, hvor man ikke tillader våben. Det er mennekser, der er syge i hovederne, som slår uskyldige ihjel. De vil slagte forsvarsløse mennesker. De vil ikke have en konfrontation. På alle skoler er det ulovligt at have våben, så de her fyre kan igen og igen skyde p åde her fucking skoler, fordi de ved, der ikke er nogen våben der. Det er monstre, der dræber seks-årige," sagde han i interviewet med det engelske magasin.

LÆS OGSÅ: Teenager sender igen Venus Williams ud af en grand slam

Om Vince Vaughn denne gang slippet uskadt fra sine republikanske holdninger er ikke godt at vide. På twitter raser kampen mellem Trumps tilhængere og modstandere i tråden under Timothy Burkes opslag. I tråden bliver der opfordret til boycot af Vince Vaugns film af nogle debattører, mens andre ikke mener, at man skal blande tingene sammen, at man skal adskille kunsten og personen. 

Og så er der alle 'troldene' fra begge lejre, der puster til ilden og irriterer modstanderne. 

Læs selv med i twettet herunder. n