Claus Walther har sit månedskort på sin mobil i Din Offentlige Transport-appen. Foto: Jumpstory (modelfoto)

Claus fik bøde på grund af fejl i Movia-app: "Helt grotesk"

18. jan, 11:51
Buspassager slipper for kontrolafgift på 750 kroner, men opkræves alligevel betale 125 kroner.

Buspassageren Claus Walther kalder det "grotesk", når han kan bevise, at den kontrolafgift, han fik i december, er udstedt på et forkert grundlag og alligevel skal betale en bøde, skriver TV 2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Forsker: Mændene står i kø for at få sundhedstjek

Claus Walthers mobil-app meldte "teknisk fejl", da en billetkontrollør bad ham vise billet. Kontrolløren udstedte en bøde på 750 kroner.

Claus Walther har efterfølgende klaget til busselskabet Movia, som meddeler ham, at man vil "nedsætte kontrolafgiften til 125 kroner".

Claus Walther mener, at Movia dermed har erkendt, at fejlen er deres. Han er derfor uforstående overfor de 125 kroner, han bliver pålagt.

LÆS OGSÅ: Treårig blind pige frataget støttepædagog: "Hjerteskærende"

- Det er helt grotesk, at jeg får en bøde, og så finder de ud af, at den er givet forkert, og det skal jeg så betale for alligevel, siger han.

Forbrugerrådet Tænk deler Claus Walthers undren og siger til tv-stationen, at det ikke er "rimeligt, at man skal betale en kontrolafgift, selvom den er nedsat til 125 kroner", når der har været en teknisk fejl i en app.

Claus Walther har tænkt sig at tage sagen til Ankenævnet. Det vil koste ham 80 kroner, som han dog får tilbage, hvis han får medhold.

LÆS OGSÅ: Dansk rigmand forærer sin herregård væk