Fiestaen fortsætter på Kanal 5

30. aug 2008
Alle danskere har forladt den spanske liga, der skydes i gang lørdag aften. Men festen fortsætter, håber Kanal 5.

Adios til Christian Poulsen, Jon Dahl Tomasson og Michael Laudrup.

Men selv om, der ikke længere er dansk grisefest i den spanske fodboldliga, er der stadig fest, mener Kanal 5, som har rettighederne til La Liga. Og derfor fortsætter stadionen ufortrødent med at sende spansk fodbold i bedste sendetid lørdag og søndag aften.

»Man kan ærgre sig over, at danskerne forlader ligaen, for de er interessante og giver en anden vinkel. Men kigger du historisk på det, har der aldrig været tradition for, at den skulle være en 'dansk' liga. Så La Liga er ikke bundet op på danskerne for at være en succes,« siger Jes Holm Andersen, der er sportschef på Kanal 5.

Slut med Getafe

Selv om særligt Getafe med Michael Laudrup og John 'Faxe' Jensen på trænerbænken, gav et kæmpe boost til seertallene sidste år, var det stadig Barcelona og Real Madrid, der trak danskene til tv-skærmene.

Med trænerduoens exit er Getafe er færdigt kapitel på sendefalden, mens Sevilla muligvis stadig kan trække, selv om Christian Poulsen er væk.

Der er næppe tvivl om, at de ægte fodboldnørder vil tænde for tv'et, når Valencia i aften tager i mod Mallorca i sæsonåbningen, men hvad med de mindre nørdede?

»Den klassiske 'light user', som der er flest af, vil jo være mere tilbøjelig til at ønske, at der er danskere med, men den 'hard core' fodboldfan er ligeglad. For spansk fodbold er på et niveau, der er så ekstraordinært stærkere end Superligaen, Bundesligaen og måske endda Premier League,« siger Jes Holm Andersen fra Kanal 5.

faktaboks