- Det er moralsk forkasteligt, at hun reklamerer på den her måde, lyder kritikken fra Brigitte Klintskov Jerkel, der er børne- og familieordfører i Det Konservative Folkeparti. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Fie Laursen får politikere til at handle: 'Kan ende i hardcore prostitution'

24. maj, 15:00
Nu reagerer en række politikere på bloggeren og influencerens nyeste reklame på Instagram, hvor hun opfordrer til sugardating og til at sælge brugte trusser.

I en ny reklame har blogger og influencer Fie Lauersen opfordret sine følge til at sælge deres brugte trusser og at kaste sig ud i sugardating. Det skriver Berlingske.

- Hvis der sidder nogle piger over 18, der sidder og tænker 'wow, jeg kunne godt bruge lidt luksus i min hverdag', så kan I enten ligesom mig sælge jeres brugte trusser. Men I kan også tage på sugerdates i stedet for, at I går på Tinder og bliver fucket op af en eller anden psykopat og ikke får en skid ud af det, lød det i en Instagram-story på Fie Laursens profil torsdag.

I samme omgang lagde hun et billede op af sig i undertøj med et link til en hjemmeside, der netop arrangerer sugardating, og hvor det også er muligt at købe Fie Laursens brugte trusser.

Ifølge Berlingske målretter Fie Laursen reklamen mod piger over 18 år. Men det er dog ikke en formildnende omstændighed for den kritik, influenceren nu mødes af.

Flere af Fie Laursens influencer-kolleger er blandt de kritiske røster, der nu også er nået til Christianborg, hvor en række politikere nu bebuder at ville gå ind i sagen.

- Jeg synes, at det er meget betænkeligt, at en relativt kendt person, der specielt kommunikerer til unge mennesker, faktisk hvidvasker den her form for prostitution. Jeg er sikker på, at der er nogle unge piger, der lader sig påvirke, selv om de ikke er fyldt 18 år,« siger Peter Skaarup, der er retsordfører for Dansk Folkeparti, til Berlingske.

Han vil nu rejse sagen over for justitsministeren med henblik på at få skærpet reglerne på området. Han bakkes op af blandt andre Jens Joel (S), Brigitte Klintskov Jerkel (K), Theresa Berg Andersen (SF) og Anne Sophie Callesen (RV).

Ifølge Brigitte Klintskov Jerkel, der er børne- og familieordfører i Det Konservative Folkeparti, kan Fie Laursens reklamer få meget alvorlige konsekvenser.

- Det er moralsk forkasteligt, at hun reklamerer på den her måde og lokker unge piger under 18 år til, at de skal prøve sugardating, og jeg er bekymret for, at unge piger kan ende i hardcore prostitution på grund af det her,« siger hun til Berlingske.

Det er ikke første gang, Fie Laursen kritiseres for hendes virke som blogger og influencer, hvor hun ofte reklamerer for kontroversielle ting. Hun har sågar modtaget kritik fra det norske Forbrugertilsynet, der har kaldt hendes ageren for uetisk over for børn.

Red Barnet og andre influencere har tidligere opfordret folk til ikke længere af følge hende, men alligevel synes mange at finde influencerens liv spændende.