Fidusadvokat ville hjælpe børnefond

30. nov 2013, 04:00
En såkaldt advokat er politianmeldt for at snyde et ukendt antal ledige. Men det er tilsyneladende ikke bare ledige, han har rådgivet. Foreningen Glæd Børnene, der deler julegaver ud til fattige børn har nu afbrudt samarbejdet .

Den mand, der igennem et borger-netværk for ledige udgav sig for at værre advokat og nu er politianmeldt for underslæb, har tilsyneladende forsøgt at føre endnu en frivillig forening bag lyset.

Det er foreningen Glæd Børnene, der blandt andet uddeler julegaver til fattige børnefamilier.

At foreningens juridiske samarbejdspartner skulle vise sig ikke at være advokat, kom som et chok for formanden for foreningen, der valgte at afbryde samarbejdet.

"Vi kan ikke samarbejde med en mand, der er anmeldt for bedrageri," siger Trine Kragelund, formand for Glæd Børnene.

Hun blev gjort opmærksom om advarslerne på Facebook om Paul Tørnes af Glæd Børnenes egne brugere kort efter, at han var blevet ansat.

Glæd Børnene

Dermed er Glæd Børnene den anden frivillige forening, som Paul Tørnes har samarbejdet med som advokat uden, at manden har juridiske kompetencer.

Syddansk Universitet har bekræftet overfor avisen.dk, at Paul Tørnes hverken har en kandidat eller Ph.D i jura fra universitetet, som han ellers selv påstår.

Paul Tørnes fungerede indtil for nylig som advokat for arbejdsløse og syge borgere gennem den frivillige forening I Klemme. Nu er han politianmeldt af foreningens formand, blandt andet for underslæb og for at lyve om sin juridiske titel.

Hos Glæd Børnene havde man planer om at knytte Paul Tørnes tættere sammen med foreningens socialt udsatte børnefamilier. Tanken var, at han skulle yde dem juridisk bistand.

"Vi stod overfor at udvide vores samarbejde med Paul. For eksempel ville vi begynde at henvise vores trængte ansøgerfamilier til hans juridiske rådgivning på nettet. Hvis anklagerne mod Paul Tørnes er rigtige, så ville vores hårdt ramte familie have stået som tabere. Det ville jeg have svært ved," siger Trine Kragelund.

Ansat i kort tid

Hun fortæller, at han i den korte tid, han var ansat i foreningen ikke nåede at komme i direkte kontakt med de ramte familier.

"Paul Tørnes nåede udelukkende at give Glæd Børnene juridisk rådgivning i forbindelse med, at vi skulle skifte formand. Heldigvis har vi endnu ikke konstateret nogle problemer som følge af samarbejdet," siger Trine Kragelund, formand for Glæd Børnene.

Glæd Børnene leder nu efter en ny jurist til foreningen.

Paul Tørnes har fået sagen fremlagt.

”Jeg har samarbejdet med Glæd Børnene. Men jeg tror ikke de anså mig for at være jurist,” siger han til Avisen.dk.

Læs hele hans gensvar på sagen her

Ved du noget?

Har du oplysninger om Paul Tørnes, eller erfaring med hans virke som advokat?

Så kontakt avisen.dk på mail: [email protected]