Fem tip til en billigere jul

11. dec 2009
Undgå overtræk, kvalme, skuffelser og stress. Sådan varer julen længe uden at koste mange penge.

Giv en sommerferierejse

Skab forventningsglæde og udskyd samtidig betydelige udgifter ved at give familien udsigten til en skøn sommerferierejse i julegave. Mange danskere vil i 2010 have flere penge til rådighed på grund af skattereformen, og mange tager på sommerferie uanset, om man giver den i julegave eller ej.

Begræns børnenes ønsker

Hvilken forælder vil ikke gerne give sine børn alt, hvad der står på ønskelisten? Men hvilket barn bliver lykkeligere af at få alt, hvad der står i Fætter BR’s legetøjskatalog? Bed derfor børnene ønske sig højst to julegaver. De lærer at prioritere, og det bedste er, at deres højeste ønsker sandsynligvis går i opfyldelse.

Læs også hvilket spareråd, som Avisen.dk's læsere har kåret til at været det absolut mest usle.

Gå ikke amok i julemad

Der findes faktisk en grænse for, hvor meget mad et menneske kan indtage. Men det er som om, at vi i december glemmer det faktum. Derfor: Husk det og undlad af fylde indkøbsvognen og maven med slagtilbud på flæsk, fjerkræ og konfekture. Og undgå samtidig kvalme, slankekure, spildt mad og et overtrukket kreditkort.

Læs også advarslen mod indkøbsvogne, der plyndrer dig

Aftal et gavebudget med familien

Fætre og kusiner giver hinanden gaver. Det bliver til en del af slagsen i store familier. Men ofte er deres forældre usikre på, hvor meget, gaverne til deres søskendes børn skal koste. For ikke fremstå som nærige køber de kostbare gaver til ingen verdens nytte. Aftal i stedet, hvad gaverne skal koste. For eksempelvis 150 kr. kan man sagtens købe gaver, der glæder et barn.

Invitér til sammenskudsgilde

Det opfattes ikke som nærigt, men kan tværtimod være hyggeligt, når man som julevært beder alle gæster bidrage til julemiddagen eller julefrokosten. Moster Anni er måske bedst til at stege en juleand, mens faster Birthe snitter en fantastisk rødkål. Du får mindre tid i køkkenet og et mindre overtræk på kontoen.

Fredag er sparedag

Det skal ikke være surt at spare. Og når man sparer på noget, skal man ikke kun tjene penge. Det skal gøre livet en smule sjovere og enklere. Det er princippet i Avisen.dk's spareguide, som hver fredag morgen leverer dig ugens bedste sparetips.