Fem rygter: Obama er muslim og hader de hvide

25. aug 2008
Obama er muslim og McCain er senil. Den amerikanske valgkamp er fyldt med skræmmehistorier. Vi har set på fem.

Er Obama i virkeligheden en forklædt muslimsk leder eller hader han bare alle hvide mennesker?

Er McCain i virkeligheden en gammel kræftsyg og dybt senil mand?

Nyhedsavisen har set på de fem vildeste skræmmehistorier i den amerikanske valgkamp.

Obama er muslim

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Et kædebrev sendt millioner af gange over hele USA fortæller, at Barack Hussein Obama i virkeligheden er en forklædt muslimsk leder – og han er en del af islamisternes plan om at overtage USA.

Omkring hver tiende amerikaner tror, at Obama i virkeligheden er muslim. Ingen har endnu kunnet forklare, hvor emailen oprindeligt kommer fra. En ny video fra 527-gruppen PHforAmerica beskylder Obama for at latterliggøre biblen.

McCain lyver konstant

Robert Greenwalds film om »Den Ægte McCain« er allerede nu set af mindst 3,5 millioner mennesker på internettet og vil formentlig blive vist som tv-reklame.

Kortfilmen 'afslører' McCain i adskillige løgne og selvmodsigelser om sikkerheden i Irak, økonomien og skattesystemet.

Filmens budskab er tydeligt: McCain er en løgner, der vil sælge sin mor til olieindustrien, hvis det passede ham.

Demokrater hader de hvide

Barack Obama hader hvide mennesker og Hillary Clinton hader de hvides kristendom, hedder det i en tv-reklame fra Stephen Marks. Den beskylder Obama for at påstå, at »hvide« stod bag terrorangrebet 11. september, og at han er ligeglad med det formodet drab på den 20-årige hvide Natalee Holloway, der forsvandt på badeøen Aruba.

Stephan Marks stod i 2000 bag en reklame, der påstod, at præsidentkandidaten Al Gore indirekte støttede nazismen og drab på politibetjente.

McCain er syg, gammel og senil

Kan man stole på en præsident, der ofte bytter rundt på Irak og Iran, på Afghanistan og Irak, på sine egne holdninger og adskillige gange nævner landet Tjekkoslovakiet, der ikke har eksisteret i 15 år?

Nej, McCain er bare en formentlig kræftsyg, senil, ældgammel pensionist, lyder et gennemgående budskab fra demokratiske aktionsgrupper i en række videoer på nettet. McCain fylder 72 i slutningen af august.

Obama vil lade soldater dø for at vinde

McCain har gentagende gang brugt vendingen »Jeg vil hellere tabe et valg end at tabe krigen i Irak«. Nu har hans kampagne vendt sloganet rundt og anklager Obama for hellere at »ville se sig selv i Det Hvide Hus end at vinde krigen«.

Budskabet har kørt i adskillige reklamer, og McCain har selv gentaget det i flere taler. Modsat bliver McCain nu promoveret under sloganet »Country First« – »Landet først«.

Ny bog beskylder Obama for »bevist« at udnytte de dræbte soldater i Irak-krigen for at vinde valget.

faktaboks