Fem rumænere sigtes for Skovbydrab

19. nov 2008
Otte rumænske mænd er blevet anholdt i forbindelse med drabet på den 76årige Karsten Nørgaard i dennes hjem i Skovby i sidste måned.

Sydøstjyllands Politi har anholdt de otte rumænske mænd på flere forskellige adresser i Århusområdet. Fem af dem sigtes for selve drabet, mens to andre sigtes for berigelseskriminalitet. Den sidste er løsladt igen.

Men ifølge TV 2 har mindst en af de fem sigtede tilsyneladende erkendt sig skyldig.

"De nægter ikke alle sammen," siger lederen af efterforskningen i Sydøst­jyllands Politi, Peter Krogh, uden dog at uddybe kommentaren.

Han vil dog godt fortælle, at de sigtede er mellem 22 og 50 år, og at flere af dem mistænkes for at have begået tyverier og er rejst ind og ud af Danmark. Enkelte af dem er tidligere straffet i hjemlandet for berigelsesforbrydelser.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

I første omgang blev fire litauere anholdt og sigtet for drabet, men undersøgelser af dna-profiler rensede dem for mistanken.

76-årige Karsten Nørgaard blev dræbt, da en gruppe mænd natten til 2. oktober trængte ind i hans og konens hjem. Indbruddet udviklede sig tilsyneladende til et voldeligt overfald. Både Karsten Nørgaard og hans hustru blev bagbundet, og den 76-årige mand blev gennembanket og havde flere knoglebrud.

-Newspaq

faktaboks