Fem fif: Sådan undgår du at få en øvdag

3. maj 2012
Husk at sige godmorgen, ryge din cigaret og pral med din indsats. Her kommer et par gode råd til, hvordan du kommer igennem en sur hverdag.

Har du haft en skoddag på arbejde? Det oplever alle ind imellem – og det er der ingen grund til at hænge med skuffen over.

Ofte skal der ikke så meget til for at vende op og ned på dagen.

Her er et par gode råd fra forfatter og ekspert i arbejdsglæde, Alexander Kjerulf.

1. Sig godmorgen til alle dine kolleger

Sig godmorgen på en glad og energifyldt måde til alle – det lønner sig. Hvis du allerede er sur fra morgenstunden, så overvej at blive hjemme.

Flere og flere virksomheder, f.eks. Post Danmark, er så småt begynde at indføre øv-dage, så man ikke behøver at fyre en dårlig undskyldning af.

2. Ros din kollega eller gør noget uventet godt

Det er vi danskere ikke gode nok til. Men det giver virkelig arbejdsglæde. Ros din kollega og blive ved med det, til det kommer ind på rygraden. Det kommer nemlig tilbage.

Eller gør noget uventet for at gøre din kollega glad. Det kan være alt fra at give kollegaen en pose slik til at ringe til radiostationen og få dem til at komme med en hilsen.

3. Hold pause og ryg din smøg

Det er vigtigt at holde pauser og at hygge sig med kollegerne, så det ikke bliver arbejde, arbejde, arbejde.

Drik en kop kaffe eller ryg en cigaret med din kollega, og snak om, hvad
der skal ske i weekenden.

4. Husk på tre gode oplevelser fra din dag

Det lyder banalt, men langt de fleste mennesker er bedst til at huske de dårlige oplevelser. Og derfor er det en rigtig god ide at sætte sig ned, inden man går hjem, og tænke på det gode møde med kollegerne, den ros man fik fra chefen eller det gode stykke arbejde, man fik gjort den dag.

5. Husk at prale

Igen noget, som vi danskere ikke er så gode til. Men kast janteloven overbord.

Det er okay at gå til chefen og sige 'jeg har gjort et rigtigt godt stykke arbejde'. Det giver noget stolthed, og så kan man lære af sine kolleger, hvad de har gjort rigtigt.

Bonusråd: Nogle mennesker kan faktisk opleve, at hvis der er et krav om, at de skal være i godt humør, så bliver de mere irriterede. Så husk, at det også er okay at have en skoddag.

Artiklen blev bragt på Avisen.dk første gang i maj 2011.