Feltpræst får massiv støtte på Facebook

19. jan 2012
På Facebook giver soldater deres mening til kende om feltpræsts deltagelse i krig. Mange er vrede over, at feltpræsten af eksperter i humanitær folkeret er blevet kritiseret for at bruge våben i Afghanistan.

Tonen er hårdtslående ærlig på en støtteside til ære for feltpræst Victor Greve. Siden er blevet oprettet for bare 11 timer siden.

Flere soldater udtrykker deres vrede over, at eksperter kritiserer feltpræsten for at have brudt Genève Konventionen.

Avisen.dk kunne i går afsløre, hvordan han tog del i en militær-offensiv mod Taliban i Afghanistan i 2010. Feltpræsten har desuden forsvaret en dansk lejr med automatvåben og håndgranater under en sandstorm.

Få hele historien her

Kort fortalt går kommentarerne på Facebook primært ud på, at de danskere, der ikke har været udsendt som soldat, ikke ved noget som helst om, hvordan det er at være i krig.

'Du vil altid være en helt'

Her er et af dem:

"Jeg bliver så indebrændt, når jeg læser de artikler. Bliver nærmest aggressiv!! Jeg kan slet ikke forholde mig til de ord, de kaster ud som deres anklage efter Victor! Det er jo komplet latterligt, når de ikke aner hvad der foregår dernede!!!!"

"I sådanne situationer skammer jeg mig fandme over at være fra samme land som dem!! Vil ikke engang kalde dem danskere, for det fortjener de fandme ikke! Danskere står sammen! Hvis Victor havde holdt sig til "reglen", da sandstormen var der, havde der måske været døde? Hvem ved om han reddede livet på 4 kammerater, ved at gøre som han følte var rigtigt?!!"

De to kommentarer er skrevet af Jannick Nielsen. Han slutter sit indlæg med denne tekst:

"Victor, i vores øjne vil du altid være en HELT."

Læs de dramatiske deltajer fra feltpræstens dagbog her

Ingen idé om det at være ved fronten

En anden af debattørerne på siden hedder Daniel Steen Jensen. Han skriver:

"Det er fandme typisk, at der kommer sådan noget fra alle dem, der aldrig har oplevet, hvad det betyder at forsvare sig selv og dem ved sin side, og som bare sidder bag et skrivebord i lille DK, og mener de ved alt om, hvad det indebærer at være ude i fronten."

"De har slet ingen idé om, hvad en som Victor betyder for os, og bidrager til at vi kan løfte hovedet og gå ud igen den næste dag.
Victor vi står alle bag dig hele vejen...!!"

Læs hvad forsvarsministeren mener om sagen her

(Stavefejl, kommafejl og trykfejl er rettet af Avisen.dk)

Støttesiden

Se, hvad soldater skriver på Facebook til feltpræsten, der - ifølge flere eksperter i humanitær folkeret - har deltaget aktivt i krigen i Afghanistan.

Klik her og kom til Støt Feltpræst Victor Greve