Fed bonus til tidligere Politikenboss

11. mar 2014, 12:50
Den tidligere administrerende direktør i JPPolitikens Hus kan hæve et kæmpe beløb i bonus. Også tidligere bestyrelsesformand Jørgen Ejbøl har fået udbetalt et beløb i forbindelse med sin fratrædelse.

16,8 millioner lige ned i foret efter ti års tjeneste som topchef for JP/Politikens Hus. Lars Munch forlader etablissementet som en holden mand. Det skriver Mediawatch.

I årsregnskabet for 2013 står der, at koncernen har givet Lars Munch, der nu er bestyrelsesformand for den fondsejede koncern, en fastholdelsesaftale, der "efter 10 års ansættelse medfører betaling af en godtgørelse på i alt 16,8 millioner kroner" i tillæg til den almindelige løn.

Chefredaktør for Økonomisk Ugebrev og 'Økonomisk Ugebrev Ledelse' Morten W. Langer siger til Mediawatch:

"Det er en meget usædvanlig konstruktion. Jeg har ikke før hørt om sådan en konstruktion i dansk erhvervsliv."

Caspar Rose, der er professor ved CBS, siger til Mediawatch, at det væsentlige er, om den store bonus er koblet til særlige resultatkrav. Hvis ikke er det en usædvanlig konstruktion, siger professoren.

"Normalt får man ikke en bonus bare for at blive i sit job," siger han.

Også Jørgen Ejbøl, der har forladt posten som bestyrelsesformand, får en bonus. Ejbøl, der altså indtil for nylig, var formand for den bestyrelse, der har forhandlet direktions- og bestyrelsesvederlag, trækker på skuldrene af forskernes løftede øjenbryn.

"Hvad de der forskere siger, hvis jeg må have lov at sige det på min egen bramfrie måde, er jeg ganske aldeles ligeglad med. Den dag Casper Rose kommer ud og leder en virksomhed, så kan vi se, hvilken en kontrakt han gerne vil have," siger han til Mediawatch og understreger:

"Vi benytter tit ualmindelige metoder."