Farfar myrdede fireårigt barnebarn

27. aug 2008
Israelske Rose Ron på fire år forsvandt for tre måneder siden, og nu har farfaderen tilstået mordet. Men der er stadig mange løse ender, for hvor meget var moderen og bedstemoderen involveret?

Rose Ron havde det svært.  Hun var stille og på grund af en rodet barndom med opvækst i Frankrig og Israel, kunne hun hverken tale ordentligt fransk eller hebraisk.

Nogle gange stod hun bare og stirrede ud i luften, andre gange bankede hun hovedet ind i væggen for at få opmærksomhed.

Roses mor havde forladt hendes far til fordel for Roses farfar, og selvom Rose havde forladt Israel sammen med sin far, endte hun alligevel med at blive sendt tilbage til moderen og farfaren.

Pludselig var hun væk

For tre måneder siden forsvandt hun sporløst. Men ingen lagde mærke til det. For ingen lagde mærke til Rose. Indtil den dag for to uger siden, hvor farfaren Ronny Ron trådte ind på en israelsk politistation i byen Ramle og tilstod mordet på sit barnebarn.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ronny Ron fortalte, at han på en biltur i frustration havde slået Rose, der var urolig. Da det gik op for ham, at hun var død, smed han sit barnebarns lig i en kuffert, og kastede det ud i en flod. 

Farfaren er nu ifølge Sky News blevet fængslet, men der er stadig løse ender. For den lille pige er endnu ikke blevet fundet, og spor peger på, at både moren og farmoren kan være involverede. Og moren Marie Pisam har nu indrømmet, at hun måske ikke var den bedste til at tage sig af Rose. 

I Israel gør sagen ondt, og politiets eftersøgning og mediernes dækning, er begyndt at minde om Madeleine McCann-sagen. For Rose var fire år gammel med lysblond hår til skuldrene, og hendes forsvinden og mulige mord, har sendt en chokbølge gennem Israel.

En israelsk politichef har da også ifølge Sky News udtalt dette til israelsk radio:

- Jeg har været i spidsen for mange efterforskninger, men jeg kan ikke huske en eneste sag, der på den måde har vendt sig i vores maver, og det bliver en efterforskning, som vi alle kommer ud af med tårer i øjnene.

faktaboks