Jon Lange (tv) er her fanget i en scene sammen Rasmus Botoft i tv-serien "Mercur". Foto: TV2

Skuespiller og hans familie forgiftet

20. nov 2019
Skuespilleren Jon Lange og hustruen Mette Marie Lei Lange og deres to børn var indlagt til observation.

Bloggeren Mette Marie Lei Lange fortæller i et indlæg, at hun og familien på fire har været indlagt.

LÆS OGSÅ: Raser over populært tv-program: Stop det dog!

Indlæggelsen skete efter, de alle er blevet udsat for kulilteforgiftning i deres eget hjem.

Mette Marie Lei Lange er gift med skuespilleren Jon Lange og sammen har de tvillingerne Hugo og Berta (født i 2014).

Den dramatiske episode begyndte med, at Berta vågnede, fordi hun skulle kaste op.

"Hun skulle kaste op, og mens Jon holdt hende, satte jeg mig på en skammel bag dem, og så besvimede jeg. Jeg kan ikke huske andet, end at jeg kunne høre Jon kalde på mig, hvilket undrede mig, når nu det var Berta, der var syg, men jeg kunne ikke svare ham. Min stemme gik ikke igennem. Og lidt efter fik jeg ret ondt i næsen, men jeg kunne ikke få hænderne op til den – og opdagede lidt senere, at det var fordi, vores badekar var i vejen. Mit ansigt hvilede på badekarskanten", skriver Mette Marie Lei Lange i blogindlægget.

Først troede Jon Lange, at det var giftige gasser fra husets gasfyr og åbnede derfor alle døre og vinduer i huset. Han kontaktede derefter genboen, og 20 minutter senere kom der en mand fra forsyningsselskabet, skriver Mette Marie Lei Lange.

"Og i det sekund, han trådte ind over vores dørtrin, gik hans personlige alarm, som advarede ham om, at der var meget usunde mængder af kulilte i huset".

LÆS OGSÅ: 18-årig hængt ud som voldtægtsmand: Jeg frygter at miste jobbet

Familien tog straks på skadestuen og blev indlagt. Alle fire fik iltmasker på, taget blodprøver og fik røntgenfotograferet lungerne.

"Vi lå med iltmasker på i omkring 9 timer, så vi kunne få kulilten, som åbenbart binder sig til de røde blodlegemer, hvor ilten gerne skulle sidde, luftet godt og grundigt ud af kroppen", skriver Mette Marie Lei Lange.

Samtidig blev det vurderet, om Mette Marie Lei Lange skulle køres til Rigshospitalet for at komme i trykkammer, fordi hun var besvimet.

Hele familien er nu udskrevet, og alle er i god behold.

Årsagen til det høje niveau af kulilte i huset var ifølge Mette Marie Lei Lange, at der i forbindelse med et serviceeftersyn af fyret var en "fatning, der efterfølgende ikke sad godt nok på plads".

"Så den gled ud, og fordi han heller ikke havde sikret en dæklåge, begyndte kulilten at sive ud i vores hus. Og den slags er aldeles lugtfri", fortæller Mette Marie Lei Lange, som slutter sin dramatiske fortælling således:

"Vi har det godt. Alle er raske, ingen af Lei Langerne får varige men af det her. Men chokket sidder der nok lidt endnu hos de voksne af os."

LÆS OGSÅ: Tv-vært afslører: "En af de bedst bevarede hemmeligheder"