I mandags fik politiet anmeldelser fra flere personer i sammen opgangsfællesskab, der alle havde fået opkald fra en dansktalende mand, der udgav sig fra at være fra Midt- og Vestsjællands Politi. Foto: Kasper Palsov/Ritzau Scanpix

Falske betjente udnytter psykisk sårbare

11. jul 2019
Under påstand af at være fra Midt- og Vestsjællands Politi prøver gerningsmænd at franarre psykisk sårbare personers hævekort og NEMID.

De seneste dage har Midt- og Vestsjællands Politi fået flere henvendelser om personer, der under dække af at være fra politiet prøver at franarre psykisk sårbare menneskers NemID og værdigenstande. Det foregår i alle tilfælde gennem telefonopkald. Det skriver TV 2 Lorry. 

Derfor kommer politiet nu med en advarsel:

- Pårørende til svage og udsatte borgere bør tale med deres nære om risikoen for at blive udsat for tricktyveri eller bedrageri, samt at politi og andre myndigheder aldrig ville bede borgerne om den slags, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i torsdagens døgnrapport ifølge TV 2 Lorry.

I mandags fik politiet anmeldelser fra flere personer i sammen opgangsfællesskab, der alle havde fået opkald fra en dansktalende mand, der udgav sig fra at være fra Midt- og Vestsjællands Politi. Manden bad dem om at opgive deres NEMID og lægge deres hævekort i en postkasse. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Der var dog ingen, der gik i fælden. Politiet opfordrer til, at man ringer 114, hvis man har været udsat for noget lignende.